De acord cu „presedintele Dragnea”, Tariceanu ii da un sfat „reformistului” Tudose: „E bine intai sa inveti sa conduci Trabantul bine, apoi sa treci la Formula 1″

În prima ieşire publică din anul 2018, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a comentat ironic ipoteza de restructurare a Guvernului, aruncând săgeţi către premierul Mihai Tudose căruia i-a dat un sfat, venind „ca de la unul care se mai şi pricepe la maşini”: „Văd că se fac diverse comentarii referitoare la faptul că Guvernul ar trebui să nu mai funcţioneze ca un Trabant, să funcţioneze ca la Formula 1. Eu (…) spun că e bine întâi să înveţi să conduci Trabantul bine, apoi să treci la Formula 1″, a transmis şeful Senatului care a spus că nu îşi doreşte ca astfel de subiecte „sterile”, care ţin „de orgolii” să polarizeze discuţia în coaliţie.

„Vreau să profit de ocazie şi să fac un apel colegial la cei din PSD, având în vedere că suntem parteneri în coaliţie, fac un apel la cei din PSD care sunt frământaţi de evoluţiile politice şi de viitor, să se concentreze cu precădere, aceasta este şi abordarea mea, pe agenda publică, pe agenda cetăţenilor oamenii sunt extrem de puţin interesaţi de câte şedinţe are guvernul, de câţi miniştri are guvernul, oamenii sunt interesaţi de subiecte care ţin de viaţa de zi cu zi, doresc să resimtă creşterea economică în buzunare lor, ca economia să performeze, legislaţia să fie favorabilă cetăţenilor, să respecte drepturile şi libertăţile fiecăruia. (…) Pe acesetea ar trebui să ne concentrăm şi nu pe dispute pe care le-aş numi chiar sterile, nefolositoare, dănătoare pentru percepţia actului politic şi de guvernare pe care îl exercit împreună. nu contest dreptul fiecăruia de a-şi expune punctul de vedere, trebuie să înţelegem foarte bine care sunt priorităţile şi să nu inversăm priorităţile”, a declarat Tăriceanu, în contextul tensiunilor apărute în ultima perioadă în PSD, care ar putea afecta coaliţia de guvernare. 

În ceea ce priveşte ipoteza restructurării Guvernului, şeful Senatului a insistat că nu are nicio informaţie direct de la Tudose pe această temă şi că, dacă se doreşte aşa ceva, pasul corect ar fi discutarea propunerii mai întâi la nivel informal. 

„Văd că se fac diverse comentarii referitoare la faptul că Guvernul ar trebui să nu mai funcţioneze ca un Trabant, să funcţioneze ca la Formula 1. Eu, ca unul care se mai şi pricepe la maşini spun că e bine întâi să înveţi să conduci Trabantul bine, apoi să treci la Formula 1″, a comentat ironic liderul ALDE, care a adăugat că n-o să transmită niciodată un mesaj primului ministru prin intermediul presei. 

Tăriceanu susţine că ideea de a face o evaluare a Guvernului la 6 luni de la învestire este în regulă, şi că el aşa a şi înţeles de la „preşedintele Liviu Dragnea” şi că nu i s-ar părea nimic anormal să se întâmple acest lucru: „O astfel de discuţie comună nu a avut loc încă”. Preşedintele Senatului a insistat că există alte lucruri care ar trebui abordate, „nu fleacuri de genul acesta, ce o sa faca, ce o să discute, ce e pe agenda CEx, care ţin de ambitii, poate chiar şi de orgolii”. 

„Relaţiile de până acum în coaliţie au fost foarte bune, în pofida unor informaţii care au încercat să destabilizeze, am rezistat la proba timpului şi în ceea ce priveşte relaţiile în coaliţie, şi rezistenţa miniştrilor la guvernare. Nu există această sincopă între guvern şi coaliţie şi sper să nu existe nici în viitor, atâta vreme cât guvernul va urmări agenda politică a guvernării pe care noi am aprobat-o în Parlament, la instalare şi, ulterior, la schimbarea primului ministru, când din nou a fost aprobat programul de guvernare”, a încheiat acesta. 

 

Sursa gandul.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *