Daca cineva vrea sa-si distruga propriul partid are nevoie de un Codrin Stefanescu

În anul 2011, prin luna iunie dacă nu mă  înșel, lupul îmbrăcat în blană de oaie Codrin Ștefănescu revine în PSD. După ce în 2008 a considerat  că PSD-ul nu-l mai reprezintă  a trecut precum fetele mari prin vreo două experiențe. Una ce-i aparținea lui Dan Voiculescu, PC și una mai mare, ce i-a aparținut, Dumnezeu să-l ierte, lui Vadim Tudor, PRM. Destul de dureroase aceste experiențe dacă a fost nevoit să se întoarcă acolo unde copil fiind a supt prima dată din elixirul politicii  la sânul PSD. Iată ce declara Codrin la momentul respectiv:  

Am decis sa revin acasa in politica. Le multumesc domnilor Victor Ponta, Adrian Nastase si Ion Iliescu pentru aceasta sansa si promit sa fiu la fel de vocal impotriva puterii PDL
Înainte de 2008, Stefănescu a fost secretar executiv al PSD.

 Presa vremii, mai exact HotNews scria: „Potrivit unor surse social-democrate citate de Agerpres, in urma cu doua zile, Codrin Stefanescu a discutat la sediul central al PSD cu liderul de onoare al PSD Ion Iliescu, presedintele PSD Victor Ponta, liderul CN al PSD Adrian Nastase si secretarul general Liviu Dragnea despre reintoarcerea lui in PSD.”

 În ultima perioadă liderii PSD-ului au realizat că Ștefănescu este un tip conflictual, de cele mai multe ori antipatic. Doar simpla lui prezență în cadrul emisiunilor  TV le determină pe femeile însărcinate să schimbe programul de teama de a nu pierde sarcina. Acest personaj pare mai degrabă  desprins din filmele SF, ceva de genul reptilienilor, pentru că ori de câtă bunăvoință aș vrea să dau dovadă să-i găsesc circumstanțe atenuante legate de comportamentul său de cele mai multe ori duplicitar se situează de regulă aproape de cei care simte el că sunt persoane puternice la un moment dat. După ce își vede interesul materializat, dacă apare un alt personaj mai puternic, cel care l-a ajutat anterior îl denigrează fără nici un fel de scrupule.   

Exemplul cel mai elocvent fiind atunci când Ponta l-a reprimit în partid.  I-a adresat mulțumiri la scenă deschisă și imediat după ce Ponta nu a mai reprezentat interes Codrinel al nostru ori pe unde apuca chiar și la colt de stradă, îl denigra pe Ponta. Vorba ceea: pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești. Cine era pentru Codrinel cel mai frumos, cel mai puternic?  Nimeni altul decât Liviu Dragnea.

Ce face acum Codrinel? Crede el, în căpșorul lui, că cel mai puternic în partid acum este Tudose și prietenul lui Bădălău, și cum el toată viața a depins de cei puternici, de unul singur fiind incapabil să facă ceva, s-a lipit ca marca de scrisoare de Tudose și Bădălău. Ce uită el este faptul că după ce scrisoarea este citită, plicul se aruncă cu timbru cu tot la coșul de gunoi. Și ca să-și arate vasalitatea față de cei doi, uite cum o pune nea Codrin de dezvăluiri bombă la DC News în prezența lui Bogdan Chirieac. Dezvăluiri care în curând se vor dovedi un mare fâssss.  Iată ce scriu cei de la DC News:

„Codrin Ștefănescu, secretarul general adjunct al PSD, rupe tăcerea la DC News într-un interviu exploziv.

 El va vorbi despre cele mai importante subiecte de pe scena politică și se va referi și la întâlnirea care a avut loc pentru sărbătorirea onomasticii lui Ionel Arsene. S-a întâmplat duminică seară, cu doar câteva ore de şedinţa crucială a Comitetului Executiv Naţional al partidului de luni. La eveniment au luat parte Liviu Dragnea, vicepremierul Paul Stănescu, ministrul pentru Mediul de afaceri Ilan Laufer, ex-ministrul Justiţiei Florin Iordache, Cătălin Rădulescu, şeful PSD Hunedoara Laurenţiu Nistor, preşedintele Consilului Judeţean Mehedinţi Aladin Georgescu, liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, dar şi alţi social-democraţi influenţi.

Acolo, la întâlnire, s-a discutat că trebuie mazilit Nicolae Bădălău pentru a se închide gruparea din jurul lui, iar pasul doi să fie îndepărtat Mihai Tudose. În cadrul evenimentului, s-a zis că Nicolae Bădălău nu poate fi mazilit pentru că este apropiat de Codrin Ștefănescu, fiind prieteni, iar secretarul general adjunct al PSD este în contact cu județele și va fi greu să se facă acest lucru.”

Cu alte cuvinte lume, lume, soro lume fiți atenți aici la mine cine suferă de grețuri, de vărsături,  femeile  gravide care nu doresc să facă un avort spontan să nu cumva să se uite la înregistrarea cu Codrin Ștefănescu. Dar dacă sunt femei care vor să facă avort și nu au bani este indicat să se uite la interviul dat de prietenul nostru Codrin Ștefănescu care minte precum respiră și mai are o calitate extraordinară. Ca să vă convingeți, nu trebuie decât să puneți lângă el o găleată cu apă și chiar dacă temperatura este de peste 28 de grade Celsius, veți vedea că apa îngheață. Asta nu înseamnă că este vreun iluzionist,  pur și simplu Codrin Ștefănescu minte de îngheață apele.

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *