CUTREMUR! Bursele s-au prabusit in toata lumea. O noua criza la orizont

Pieţele financiare sunt în cădere liberă, experţii avertizând că ar putea urma o nouă criză a sistemului bancar.  Practic, investitorii au pierdut tot ceea ce au câştigat în ultimii doi ani.

Cuvântul de ordine: să protejăm ce se mai poate proteja

Luni a fost o zi neagră în toată lumea financiară. Bursa de la Tokyo a scăzut marţi dimineaţă cu aproximativ 5 la sută. De asemenea, bursele din Australia au încheiat în scădere. Bursele din China si Taiwan vor fi închise toată săptămâna, iar cele din Hong Kong, Singapore, Coreea de Sud, Malaysia şi Vietnam sunt închise marţi. De altfel, teama şi semnele tot mai evidente de recesiune economică globală domină conversaţiile dintre brokeri şi investitori.

Potrivit specialiștilor, marii creditori sunt cel mai puternic afectaţi. Acţiunile marilor bănci europene s-au depreciat cu peste 17 la sută în ultimele 30 de zile. Investitorii sunt speriaţi după ce profiturile de anul trecut ale marilor companii au fost mult sub aşteptări. În paralel, preţul petrolului s-a diminuat cu 2,7 la sută şi a ajuns la aproximativ 33 de dolari barilul.

Sursa dcnews.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *