Curiozitati despre apa! Le stiai pe toate?

– Sunetul se propagă mult mai repede prin apă decât prin aer.

– Apa caldă îngheaţă mai repede decât apa rece. Oamenii de ştiinţă habar n-au de ce…

– Apa caldă e mai uşoară decât apa rece.

– Creierul uman este alcătuit în proporţie de 78% din apă, iar oasele conţin 31% apă.

– Senzaţia de sete apare în momentul în care pierdem 1% din apa din organism.

– Apa ar trebui consumată la o temperatură de circa 5 grade Celsius pentru ca organismul să beneficieze de toate calităţile sale.

– Dacă bei prea multă apă, poţi să intri în comă. Supraalimentarea cu apă se numeşte hiponatremie, duce la scăderea nivelului de sodiu din organism, iar celulele încep să se umfle.

– Pământul este acoperit de apă în proporţie de 71%, însă mai puţin de 1% este apă dulce sau potabilă.

– Cel mai adânc lac din lume se afla în Siberia, Rusia. Lacul Baikal are o adâncime de peste 1.700 de metri, iar toată apa lui reprezintă 20% din totalul apei potabile de pe glob.

– Apa plată expiră din pricina sticlei în care este îmbuteliată, nu a conţinutului.

– Apa poate provoca… arsuri! Vara, dacă uzi plantele la prânz, picăturile rămase pe frunze se comportă ca nişte lentile la contactul cu razele soarelui şi ard planta, care apoi moare…

– Apa e responsabilă pentru unul dintre cele mai frumoase fenomene meteo: curcubeul. Acesta apare atunci când razele soarelui se reflectă prin picăturile de apă din atmosferă.

– O banană e formată 75% din apă, pepenele roşu are 95% apă, cel galben, 90%, perele au 93%, iar caisele şi piersicile, 87%. Roşiile conţin apă în proporţie de 90%, castraveţii sunt formaţi 96% din apă, iar vinetele, varza şi dovleceii au 93%, respectiv 92% şi 89% apă. Ştiind asta, de acum puteţi să alegeţi în cunoştinţă de cauză fructele şi legumele cu cea mai mare putere de hidratare.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *