Cuptorul cu microunde – trucuri geniale pentru gospodine

Cuptorul cu microunde poate fi folosit și altcumva decât să încălzești mâncarea sau să dezgheți anumite alimente. Iată cât de mult te poate ajuta acesta.

La cuptorul cu microunde poți face spumă de lapte, poți topi zahărul, prăji pâinea și multe altele.

Iată câteva trucuri la cuptorul cu microunde care îți pot ușura munca în bucătărie

Curăță usturoiul mai repede la cuptorul cu microunde

Bagă usturoiul timp de 15 secunde la cuptor, iar acesta se va curăța mult mai ușor.

Apa din usturoi ajută la desfacerea foilor de usturoi.

Împrospătează pâinea mai veche

Dacă ai o pâine de 1-2 zile care s-a mai întărit o poți pune la microunde 20 de secunde. Va fi mai moale și bună de savurat.

Fructele se decojesc mai ușor

Pune în cuptor, pentru 10 secunde, fructele precum portocala sau lămâia iar la final se vor mai ușor de decojit și vor avea mai mult suc.

Coace nucile

Pune nucile într-un castron, adaugă puțin ulei, iar în 60 de secunde acestea vor fi coapte. În acest interval mai opriți cuptorul pentru a amesteca în bol.

Trucul merge și în cazul semințelor de floarea soarelui și de dovleac.

Lasă aluatul de pâine la crescut, în cuptor

Aluatul are nevoie de ceva timp să crească la temperatura camerei, dar dacă folosești cuptorul treaba este gata în 12 minute.

Pune apă într-un bol iar în acesta adăugați vasul în care aveți aluatul de dospit.

Dați cuptorul la putere minimă pentru 3 minute, încălziți apoi aluatul pentru alte 3 minute, iar la final lăsați-l să se odihnească 6 minute.

Veți vedea că aluatul și-a dublat volumul în acest timp.

Ajută la curățarea rapidă a legumelor

Anumite legume se decojesc mai greu, dar dacă le lași la microunde 2-3 minute, la putere mică, se vor curăța mai ușor.

Atenție însă să nu te frigi, căci legumele vor fi fierbinți.

Ceapa se curăță mai ușor

Pune 30 de secunde ceapa în cuptorul cu microunde înainte de a o tăia.

Lăcrimezi în timp ce tai ceapa pentru că sunt distruse celulele acesteia, lucru ce provoacă eliberarea gazului sulfuric ce irită ochii.

Încălzirea în prealabil a cepei va distruge enzimele ce declanșează eliberarea gazului.

Spuma de lapte

Poți face spumă de lapte pentru cafea la microunde.

Aveți nevoie de un recipient cu capac pe care îl umpleți jumătate cu lapte pentru a lăsa loc și spumei.

Agitați riguros 30-60 de secunde, scoate-ți capacul și puneți-l la cuptor pentru 30 de secunde până când se ridică spuma.

Înmoaie mai repede fasolea

Nu mai ai nevoie să lași fasolea la înmuiat peste noapte, căci ea va fi gata de folosit la mâncare în 12-15 minute.

Pune fasolea într-un vas mai mare, adaugă 3 căni de apă la fiecare cană de fasole.

Pune vasul cu fasole și apă la microunde, pe putere mai mare, pentru 12-15 minute.

După acest pas lasă fasolea să se odihnească 1 oră, după care o clătești și folosești după rețeta dorită.

 






Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *