Cum puteti fi fericiti chiar daca nu aveti bani de cheltuit.

Exista cateva solutii foarte eficiente pentru cei care vor sa scape de tristete, iar acestea nu au nicio legatura cu banii.

Iata cum va puteti simti bine fara sa cheltuiti vreun ban. Toate metodele sunt demonstrate stiintific prin studii.

  1. Zambiti!

Simpul gest de a zambi va ajuta sa va simtiti mai bine. In plus, zambetul este contagios, adica si cei din jur se vor simti mai bine daca zambiti.

Totul este ca zambetul sa fie sincer, adica sa nu va prefaceti. Un studiu realizat de Universitatea de Stat Michigan a demonstrat ca angajatii care zambesc si gandesc pozitiv sunt mai binedispusi si lucreaza mai eficient.

  1. Dati o mana de ajutor

Atunci cand ajutati pe cineva, va simtiti si voi mai bine, deci o solutie la indemana oricui este sa faca acte de voluntariat.

  1. Petreceti timpul cu prietenii

Persoanele care sunt mai sociabile si au multi prieteni sunt mai fericite, pentru ca impartasesc cu ei evenimentele importante. Cei care interactioneaza foarte putin au de suferit si din punctul de vedere al sanatatii. Un studiu publicat in revista PloS Medicine a aratat ca lipsa interactiunii sociale echivaleaza cu consumul a 15 tigari pe zi.

  1. Ascultati muzica

Atunci cand sunteti deprimati este bine sa ascultati o muzica alerta, care in scurt timp o sa va binedispuna si poate chiar veti incepe sa dansati. Nu este recomandat insa sa ascultati melodii triste, chiar daca acestea va plac.

  1. Faceti miscare

Cand faceti sport, corpul elibereaza endorfine, care va ajuta sa va simtiti bine. Sunt suficiente 40 de minute de miscare ca sa scapati de deprimare.

  1. Iesiti in aer liber

Plimbarile sau masa in aer liber sunt solutii ideale ca sa va simtiti revigorati. In plus, lumina soarelui ajuta la asimilarea vitaminei D. Un studiu realizat de Societatea Americana de Meteorologie arata ca temperatura este foarte importanta pentru starea de spirit pe care o avem. Temperatura ideala este de aproximativ 14 grade Celsius.

  1. Planificati o vacanta, chiar daca nu plecati nicaieri

Desi pare ciudat, simpla planificare a unei vacante va ajuta sa va simtiti mai bine. Un studiu publicat in revista Applied Research in Quality of Life arata ca oamenii sunt mai fericiti in perioada in care fac planuri de vacanta.

  1. Incercati sa dormiti cat mai bine

O noapte buna de somn este foarte importanta nu doar pentru odihna trupului, ci si pentru starea voastra de bine. Lipsa somnului stimuleaza amigdala, zona din creier unde sunt procesate amintirile neplacute, in timp ce evenimentele placute din trecut vor fi uitate, pentru ca acestea sunt retinute in hipocamp, zona care este blocata. Somnul are un impact important si asupra emotiilor negative, cum sunt frica sau furia, a demonstrat un studiu publicat in revista Sleep.

Sursa: Medical Daily

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *