Cum pregatim orezul ne pune in pericol sanatatea. Ce e gresit si trebuie evitat

Cum pregătim orezul ne pune în pericol sănătatea. Este avertismentul oamenilor de știință care susțin că pe orez există urme de arsenic, o substanță toxică, prezentă din cauza îngrășămintelor chimice și a pesticidelor care s-au impregnat în sol de zeci de ani. Expunerea la aceste toxine ar putea provoca boli de inimă, diabet sau chiar cancer. Putem evita toate acestea printr-o modalitate simplă: lăsați orezul la macerat într-o oală cu apă și astfel sunt înlăturate urmele de arsenic.

Specialiștii au dezbătut subiectul concentrației de arsenic și pragurilor stabilite în 2016 prin directivele Uniunii Europene. Experimentele au scos la iveală că modul în care pregătim orezul este important pentru a diminua expunerea la această substanță toxică, scrie The Telegraph.

               






Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *