Cum poti beneficia de 25 de mii de euro nerambursabili pentru inceperea unei afaceri

Miercuri 20 mai, la Centrul de Afaceri Danubius a avut loc o conferinţă de presă cu scopul prezentării Proiectului ANTREPRENORIATUL- OPORTUNITATE  PENTRU UN VIITOR MAI BUN, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Acest proiect este derulat de către SC Merlin Business Consulting SRL în parteneriat cu SC Fergus Green Investment, se va desfăşura în regiunile Sud Muntenia şi Sud Est şi are o durată de implementare de 10 luni. Proiectul a fost prezentat participanţilor de către domnul Nicolae Fosta, având calitatea de facilitator grup ţintă Sud Muntenia. Din prezentarea a rezultat următoarele:

  • Proiectul “Antreprenoriatul-Oportunitate pentru un viitor mai bun” se adresează persoanelor cu vârsta mai mare de 18 ani încadraţi în două grupe. 18-25 de ani, înmatriculaţi în învătământul superior sau peste 18 ani, persoane interesate în dezvoltarea unei afaceri. Ţinând cont că judeţul Giurgiu este unul din judeţele în care gradul de ocupare al persoanelor, dar mai ales al tinerilor este scăzut, s-a considerat că este oportun prezentarea directă a proiectului. Prin intermediul acestui proiect se vor derula două categorii de activităţi. Grupul ţintă este format din 500 de persoane din regiunea Sud Muntenia şi Sud Est Constanţa. Aceste 500 de persoane vor putea depune planuri de afaceri, iar planurile de afaceri care vor fi considerate cele mai viabile şi cerute pe piaţă, respectiv 40 din ele, vor primi câte 25 de mii de euro nerambursabili. De asemenea 400 de persoane, vor putea beneficia de cursuri gratuite de antreprenoriat şi TIC.

 Surprinzător este faptul că acest proiect are ca perioadă de derulare 10 luni, este început din 06 februarie 2015 şi trebuie finalizat în 05.12.2015. Prezentarea proiectului publicului giurgiuvean a fost făcută în 20 mai 2015. De ce nu a fost prezentat proiectul într-o perioadă mai scurtă şi a fost necesar să treacă 4 luni ca să fie prezentat, s-a omis să ni se comunice. De aici şi suspiciunea unora  dintre participanţi, care au spus că este o altă gogoriţă, unde unii au de câştigat nişte bani  frumoşi,  iar majoritatea în afară de timpului pierdut, se aleg doar cu praful după tobă.

 

I.C.MANDU 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *