Cum poate un investitor dintr-un catun giurgiuvean sa puna mana pe un lac si 20 de hectare, teren intravilan …

Funcție de starea de spirit avută în anumite momente existențiale fie ne dorim moartea, fie dorim să renaștem precum pasărea Phoenix din propria-i cenușă, fie ne dorim să ne crească aripi așa cum avea legendarul Icar, să zburăm până în înaltul cerului și de acolo mai departe, până la porțile raiului și să-l rugăm pe sfântul Petru să ne acorde o audiență la Dumnezeu pe care să-L întrebăm :

  ”Până când Doamne?  Cu ce oare ți-au greșit copiii noștri Doamne, de sunt chinuiți și oropsiți ? Copii care încă nu au învățat frumusețea unei adieri de vânt și gustul mierii? Iartă-ne Doamne nouă păcatele noastre și scapă-ne de cei care ne-au vândut viața și sufletele noastre doar pentru câțiva amărâți de arginți, când știu și ei  Doamne că în fața judecății tale vor veni  așa cum s-au născut. Îndreaptă-i Doamne că sunt oameni și sunt supuși greșelilor, dă-le Doamne sănătate și mintea cea de pe urmă, ca să încerce să repare ceea ce au stricat, ca în felul acesta Doamne să redevenim noi înșine, buni români și adevărați creștini. ”

Așa cum am promis, revin cu ”minunile” ce se petrec la Giurgiu, parafrazându-l pe Bendeac: De necazurile noastre nu ne mai poate scăpă decât Bunul Dumnezeu și Măicuța Domnului.  Minunile sunt și ele de două feluri:  Minuni pozitive și minuni negative. În cadrul Consiliului Local Giurgiu se petrec, cel puțin în ultima perioadă de timp, numai minuni negative, cum ar fi:  

Oameni dați afară din serviciu, lăsați pe drumuri, unii dintre ei  în prag de pensionare, dar … sunt opriți pensionari proveniți din structuri militare cu pensii babane și puși pe funcții de directori sau șefi de serviciu în administrația publică locală, urmarea cărora mai primesc alte zeci de milioane odată cu mărirea salariilor de aproximativ 3 ori.

Și dacă cel puțin minunile s-ar fi oprit aici. Dar … ”minunile” continuă.

La punctul 12 după ordinea de zi, o firmă cu un nume pompos,  Sc Pro Aedificia Romana SRL, din comuna Ulmi, sat Gheonea,  al cărei administrator este Sessa Anton Nicu,  vrea nici mai mult nici mai puțin decât lacul Veriga și 20 ( douăzeci ) hectare de teren situat adiacent lacului. Despre această firmă din cătunul Gheonea se știe că are două utilaje și niciun salariat,  un capital de 200 de lei, dar vorbește despre impresionanta sumă de 800 de mii de euro!

Singurul consilier local care și-a exprimat nedumerirea față de faptul că la ședința de consiliu nu participă niciun reprezentant al firmei ( nota red. ca și cum ar avea mai mulți )  a fost Mihai Matei din partea PNL.  Reprezentant al  SC Aedificia Romana SRL, care să prezinte consilierilor locali un minimal proiect vis-a-vis de cum va arăta zona amenajată,  care să prezinte ultimul bilanț contabil, un document bancar care să-i certifice bonitatea. În condițiile date, consilierul local Mihai Matei  a spus:  ” … Nu știu dacă unei astfel de societăți i se pot oferi  20 de hectare de teren și lacul Veriga. Vă rog să se consemneze în procesul verbal votul meu negativ la acest proiect. ”

Din informațiile noastre pe surse se pare că în spatele acestei firme din sătucul Gheonea s-ar afla o firmă foarte potentă financiar căreia deocamdată nu-i vom prezenta decât inițialele SC – O.D – SRL, cu sediul social în Constanța, al cărei patron este A.N,  iar obiectul de activitate al firmei sunt produsele petroliere. Vom reveni cu amănunte pe parcurs ce le vom obține.

Proiectul a fost votat cu un vot împotrivă și două abțineri venite din partea consilierilor PNL  Mihai Matei, Adrian Anghelescu și Pick Ladislau. Ceilalți 4 consilieri PNL,  plus 11 consilieri PSD și 3 consilieri ALDE au votat pentru.

Pe mare parte dintre consilieri i-am întrebat ce i-a determinat să voteze pe repede înainte pentru și nu au cerut să li se prezinte în viitoarea ședință de consiliu local minimul de documente solicitate de consilierul local Mihai Matei . Răspunsul domniilor lor de consilieri locali, iubitori de giurgiuveni nu a întârziat să apară: ” Păi am votat așa pentru că nu este decât un aviz de principiu. ”  Domnilor consilieri dați-mi vă rog un singur exemplu în care s-a votat favorabil un aviz de principiu și nu s-a pus în aplicare proiectul. Oameni buni, mai repede întorci mortul de la groapă decât un aviz de principiu dat!  Dacă nu ați citit enunțul din proiectul de hotărâre legat de aprobarea avizului de principiu  am să vi-l prezint în rândurile ce urmează : Proiect de Hotărâre privind acordarea avizului de principiu în vederea ( ATENȚIE !!!)  întocmirii studiului de oportunitate și a caietului de sarcini pentru organizarea și desfășurarea licitației publice …  Așa scrie, negru pe alb!  Odată întocmite toate aceste documente, inclusiv a caietului de sarcini pentru organizarea și desfășurarea licitației publice nu se ma poate face absolut nimic. ”Avizul de principiu” își va produce efectele.

Despre a doua ”minune” din cadrul Consiliului Local Giurgiu legată tot de un teren intravilan, de această dată în suprafață de 5.000 mp  vom vorbi în ediția de mâine a publicației noastre.

Există o maximă care spune că o mână o spală pe cealaltă și amândouă fața, așa că, în cadrul consiliului local  există o mână de 4 consilieri locali PNL și o altă mână de 11 consilieri PSD care în acest moment asigură lejera majoritate a PSD-ului,  inclusiv în proiectele de hotărâre ce țin de patrimoniu. Ce spuneți despre acest lucru domnule Marin Anton, nu credeți că acești consilieri locali ar trebui excluși din PNL ?

 Lumea în oraș vorbește de înțelegeri mutuale în cadrul consiliului local, în sensul că noi votăm proiectele voastre de patrimoniu și voi pe ale noastre. O avea vreo legătură  proiectul Veriga  cu proiectul ce face referire la construirea a două terenuri de sport și un băruleț acolo cu o mică terasă ce urmează să se construiască, bineînțeles tot cu fonduri europene, pe cei 5.000 de metri pătrați despre care s-a discutat în ședința consiliului local ce parese a  fi o afacere cu iz penal conform declarației publice făcute în timpul ședinței de către consilierul local Liviu Ionescu ?  Mâine vom discuta pe larg despre acest subiect în care se pare că sunt implicați și unii consilieri locali. Vom reveni cu amănunte.

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *