Criza de lideri in PSD Giurgiu…

Prezentarea demisiei din funcţia de preşedinte al organizaţiei PSD Giurgiu a domnului Nicolae Bădălău, nu mai constituia pentru nimeni o surpriză. Media centrală prezentase cu lux de amănunte acest fapt. Motivaţia domnului Bădălău, faţă de demisia prezentată este clară şi fără echivoc, în sensul că este un act unilateral de voinţă. Demisia a fost determinată de solidaritatea domnului Bădălău, manifestată faţă de domnul Liviu Dragnea preşedinte excutiv al PSD. În condiţiile în care toţi colegii dumnealui de partid, precum şi colegii de la PNL, care atunci formau alianţa USL, au hotărât de comun acord ca domnul Dragnea să conducă acea campanie electorală, i se pare imoral ca acum să fie  condamnat  un singur om pentru un mod de lucru luat în consens de majoritate. Domnul Bădălău a ţinut să sublinieze faptul că :

 “nu comentez decizia juridică, comentez în schimb decizia politică, în sensul că partidul nu trebuia să îl pedepsească. Prin această decizie practic se recunoaşte de către partidul nostru, că acel referendum, nu a fost decât o parodie. Mi se părea normal ca toţi factorii decizionali să fi făcut scut în jurul domnului Dragnea şi în acest fel să-l determinăm să renunţe la demisie şi să rămână în continuare preşedinele executiv al partidului… Practic, ce a făcut dumnealui la nivel naţional, să îndemne oamenii să iasă la vot, acelaşi lucru l-am făcut şi eu la Giurgiu…”.

 Demisia domnului Bădălău nu face altceva decât să dea satisfacţie opozanţilor politici. Odată cu demisia dumnealui, în mod cert PSD-ul rămâne fără direcţie, rămânând practic ca un balon în bataia vântului, unde orice adiere pentru membrii PSD Giurgiu, poate părea un uragan. Lipsa unui lider de talia domnului Bădălău într-un moment extrem de delicat, când campania electorală bate la uşă şi bătălia din rândul partidului este acerbă pentru ocuparea unor locuri eligibile pe listele de consilieri, îmi este foarte greu să cred că cineva dintre cei rămaşi în PSD Giurgiu pot gestiona o astfel de situaţie. Nemaivorbind de intenţiile déjà exprimate a câtorva personalităţi din rândul partidului, care doresc să candideze pentru funcţia de primar al municipiului Giurgiu. Dacă domnul Bădălău nu va reveni la decizia luată, zic eu puţin pripită, fără să mă consider un vizionar,  PSD-ul în Giurgiu va avea soarta PNŢCD-ului. Şi pentru ca această supoziţie să se transforme în realitate, nu trebuie făcut decât un singur lucru. În locul senatorului Bădălău, să fie numit ca preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Giurgiu, domnul Valentin Iliescu.

 

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *