Corpul de control al ministrului de interne „indragostit” de institutia prefecturii din Giurgiu …

Aproape că au devenit banale controalele corpului de control al ministrului de interne efectuate la instituţia prefectului din Giurgiu. Din informaţiile noastre pe surse se pare că nu mai târziu de ieri, 2 mai, ministrul de interne a dispus un nou control la prefectura giurgiuveană fiind al treilea de care se „bucură”  prefectura de la începutul acestui an.

Lăsând gluma de o parte se pare că lucrurile reprobabile care se petrec în prefectura Giurgiu au determinat-o pe doamna Carmen Dan Ministrul de Interne să dispună verificarea şi altor speţe în afara celor verificate deja.

Chiar este de neînţeles cum poate prefecta Nina Carmen Crişu să comită greşeli atâta timp cât are ca şi consilier pe distinsa doamnă Chira Georgeta care, în trecutul dumneaei nu prea îndepărtat, a fost condamnată la 8 luni închisoare cu suspendare „doar” pentru fals intelectual în formă continuată şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

Acest lucru chiar nu trebuie să vă mire. Acum nu ştiu cine de la cine s-a molipsit cu virusul angajărilor, în pofida  multelor semne de întrebare în ceea ce priveşte profesionalismul, CV-ul şi respectarea legii care impune anumite criterii cum ar fi vechimea în muncă de minim 5 ani într-un domeniu de activitate similar cu cel pentru care o persoană urmează să fie încadrată, fiind locatari în aceaşi clădire, respectiv prefectura şi consiliul judeţean.

Aşa cum spuneam virusul angajărilor în sistemul public de stat al celor care au avut probleme penale sau angajări pe baza gradului de rudenie existent cu diferite persoane care conjunctural conduc instituţii publice, în afară de  prefectură se regăseşte şi la Consiliul Judeţean Giurgiu.

 Ca prim exemplu am să vi-l dau pe domnul Lupu Cătălin, director administrativ în cadrul DGASPC Giurgiu, care a suferit o condamnare de 3 ani cu suspendare pentru înşelăciune. Toţi cei care au avut probleme penale trebuie să muncească ca să trăiască, dar de ce neapărat în instituţii de stat ?  De ce nu la privat ?

Un exemplu, de această dată al  un funcţionar public de rang înalt, care deţine o funcţie de director în cadrul CJ Giurgiu, doamna Florentina Stănculescu şi-a angajat fiica, prin concurs bineînţeles, la CJ Giurgiu. În dat de 24 aprilie şi-a îndemnat şi soţul, proaspăt pensionar de la jandarmi, să dea concurs pentru ocuparea unui post la DGASPC, ca să ştie mai bine cititorii este vorba de instituţia care se ocupă printre altele şi de protecţia copilului, subordonată CJ,  acolo unde Lupu Cătălin este director administrativ. Dar dacă această angajare se face cu schepsis ? Adică angajează jandarmul să apere oiţele domnului … preşedinte al CJ să nu cumva să le pape lupul.  Şi din câte ne-au spus sursele noastre se pare că doamna director Florentina Stănculescu intenţionează să-l angajeze şi pe ginerele dumneaei tot la CJ Giurgiu.

Dar parcă ar mai conta când numai anul trecut la DGASPC Giurgiu ( protecţia copilului şi altele ) s-au angajat circa 200 de persoane. Să mai îndrăznească cineva să spună  că se trăieşte rău în sistemul public, că zău nu ştiu ce o să fac cu el ! S-o creadă dracu că sunt prost plătiţi ! Păi dacă nu s-ar trăi bine ar fi aşa bătaie la angajare ?  Şi când te gândeşti că a mai rămas puţin timp până la alegerile pentru europarlamentari. Dar de ce le-o spune aşa, pentru că sunt plătiţi în euro ?

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *