Coreea de Nord a EXPLODAT, dupa ultima miscare a SUA

Coreea de Nord (Republica Populară Democrată Coreeană, RPDC) a acuzat marţi Statele Unite ale Americii că au participat la un exerciţiu militar în Coreea de Sud în care a fost simulată aruncarea unei bombe nucleare asupra unor ţinte nord-coreene, o acţiune catalogată drept “extrem de nesăbuită” de regimul de la Phenian şi care, potrivit acestuia, împinge Peninsula Coreea spre un război nuclear, relatează Xinhua.

                                                                             
“La 1 mai, imperialiştii americani au recurs la încă o provocare militară, antrenându-se să arunce o bombă nucleară împotriva unor obiective majore ale RPDC în spaţiul aerian al Coreii de Sud cu binecunoscutele bombardiere strategice B-1B în cadrul exerciţiilor comune Key Resolve şi Foal Eagle 17”, a relatat agenţia de presă oficială nord-coreeană Korean Central News Agency (KCNA). 

Două bombardiere B-1B au decolat din Guam şi au “ajuns nedetectate în Marea de Est a Coreii în vederea unei operaţiuni coordonate cu mijloace strategice de lovire” cum ar fi un dispozitiv nuclear, conform agenţiei de presă citate. 

Potrivit KCNA, această mişcare a Washingtonului intervine în timp ce Donald Trump şi alţi responsabili americani cer de la o zi la alta o lovitură nucleară preventivă asupra unor obiective RPDC. 

Tensiunile au escaladat în ultimele două luni între SUA şi Coreea de Nord pe fondul unor declaraţii privind un posibil atac militar asupra Phenianului, ca represalii pentru programele nuclear şi balistic ale Phenianului. 

Totodată, Statele Unite şi Coreea de Sud au realizat cele mai ample exerciţii militare comune în ultimele două luni, iar portavionul USS Carl Vinson a sosit în largul peninsulei pentru exerciţii comune cu armata sud-coreeană.

Stiripesurse.ro

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *