Corabia PNL Giurgiu inoata in ape tulburi …

Mă întreb și întreb: Există oare moralitate în politica atât de autentică din cauza negativismul reflectat de ea ? Va dispărea vreodată minciuna, ipocrizia, perfidia, miicimea majorității oamenilor politici al căror unic scop este acela de a se îmbogății peste noapte ? Eu sincer mi-am pierdut orice speranță.

Frustrarea unora dintre politicieni are drept cauzalitate  sărăcia lucie în care au crescut și nu neapărat din cauza lor sau a părinților lor ci mai degrabă a sistemului în care au trăit, fie că vorbim de comunism sau acest capitalism încăput pe mâna unor hoți și  lichele. Și de aici decurge tendința lor mârșavă de îmbogățire fără pic de muncă, dorința lor de parvenire, acest snobism pe care l-am crezut pe cale dispariție, sau mai bine spus mi-aș fi dorit acest lucru, îi transformă mici Machiavelli, oameni care pentru atingerea scopului propus pot călca peste cadavre fără nici un pic de remușcare. Atât de mult îmi doresc să pot disocia cuvântul OM de politician, pentru că aceste hahalere nu mai au nimic uman în ei.

De curând la Giurgiu, PNL-ul local, cu toate că se spune, dar numai se spune acest lucru, adevărul fiind cu totul altul, au copiat de la principalii lor ”adversari politici”,  PSD-ul, dar la scară mai mică, excluderea din partid a unei personalități emblematice a micuței noastre urbe, pe consilierul local ales, doctorul Ladislau Pick. Pentru realizarea acestei mega prostii prin care liderii partidului liberal practic își taie craca de sub picioare, invocă ceva pueril, lipsit de orice logică elementară a bunului simț, ceva asemănător cu comportamentul fraților lor mai mari de la PSD  care au reușit ”performanța” să-și dea jos propriul guvern.

Am să încerc să fiu cât mai succint. Îmi propusesem să vă vorbesc de efectul de turmă ca să mă pot face mai bine înțeles, legat de faptul cum a decurs întâlnirea din cadrul Comitetului Director PNL Giurgiu, forul prin care s-a luat decizia ca doctorul Pick să fie exclus. În ediția viitoare am să vă prezint și înregistrarea audio din timpul ședinței, ca să puteți analiza dumneavoastră afirmațiile mele.

Despre acel simulacru de  comitet director  PNL  sunt foarte multe lucruri de spus. Președintele organizației județene PNL, într-o discuție telefonică a afirmat că decizia luată a fost una democratică, exprimată prin vot. Dacă  acest mod abuziv de excludere din partid a doctorului Pick, fără a se ține cont și de celelalte măsuri coercitive prevăzute în statut și s-a ajuns la această măsură extremă doar pentru faptul că unul sau doi membrii de partid spun că doctorul le-a adus înjurii, fără însă să dețină probe materiale în acest sens, fiind luat de bun doar cuvântul lor împotriva cuvântului doctorului Pick,  halal liberalim!  În aceste condiții  nu ne rămâne decât să-i mulțumim bunului Dumnezeu că nu trăim în timpul Revoluției Franceze, că cine știe dacă ghilotina s-ar fi aflat în mâinile cui nu trebuie câte capete nevinovate ar fi tăiat.

Mă întreb ce decizie va lua președintele partidului Marin Anton care a asistat la o scenă ce părea desprinsă din filmele horror, când un membru al biroului politic județean a fost înjurat de mamă, amenințat și îmbrâncit  de doi lideri importanți ai partidului. Va propune oare Marin Anton excluderea acestora din partid ? Sincer, nu cred. Păi dacă președintele partidului are unități de măsură diferite în care o cauză nedovedită poate duce la excluderea din partid a doctorului Pick,  iar o situație la care a fost martor și mult mai gravă, nu ia nici o măsură, pentru mine e mai mult decât clar că PNL-ul s-a transformat într-un partid nedemocratic.

Iar daca asta-i democrația, pe care eu nu o înțeleg, înseamnă că Ceaușescu a fost omorât de pomană, iar tinerii care și-au jertfit propria viață  pentru dreptate și adevăr,  cred că acum se răscolesc în mormânt!

Singura mea speranță că PNL-ul va redeveni o forță politică în adevăratul sens al cuvântului este președintele partidului Ludovic Orban, care a explicat cât se poate de  clar și pe înțelesul tuturor care este diferența între șef și lider precizând faptul că nu este de acord cu șefi la conducerea filialelor de partid și tototodată, cu aceeași ocazie a mai spus că nu va susține găștile ajunse în fruntea unor filiale PNL prin mijloace oneroase și nedemocratice.

În timpul alegerilor parlamentare am fost singurul care am scris că organizația PNL Giurgiu nu va avea nici un parlamentar, iar afirmația mea de atunci s-a dovedit a fi una adevărată. Acum spun că dacă șefii nou aleși ai acestui partid  și-au început activitatea prin excluderea unui membru de talia doctorului Pick sunt convins că din ce în ce mai mulți PNL-iști autentici își vor arăta nemulțumirea și vor pleca din PNL, fără să mai apuce să fie excluși. În aceste condiții pot afirma, fără teama că greșesc, că PNL  Giurgiu se îndreaptă spre autodesființare și cu maximă sinceritate vă spun că acest lucru nu mă bucură absolut deloc.

Vom reveni cu mai multe amănunte, așa cum am promis, în edițiile viitoare ale publicației noastre.

I.C.MANDU                                                                                               

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *