Copiii si tinerii giurgiuveni au reprezentat România la festivalul de dansuri populare „Pieria” din Grecia

Evenimentul, ajuns la cea de-a XI-a ediţie, s-a desfăşurat, în perioada 26-31 august, în regiunea Pieria din centrul ţării menţionate şi a reunit artişti din India, Ucraina, Bulgaria, Turcia, Lituania, Grecia şi România.

Din ţara noastră doar judeţul Giurgiu a fost reprezentat la festival, prin dansatorii Ansamblului „Doina Dunării” al Centrului Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale(CJCPCT) Giurgiu şi prin cei ai Trupei „Step-Up” a Centrului Cultural Local „Ion Vinea”. Potrivit directorului CJCPCT Giurgiu, Carmen Peţanca, participarea la Festivalul de Dansuri Tradiţionale Pieria a fost posibilă în urma unei invitaţii.

Adică, mai întâi, au fost completate formulare de aplicare ce au presupus trimiterea către organizatori de informaţii despre trupe, fotografii şi chiar filmuleţe cu dansurile giurgiuvenilor. În urma vizionării acestor materiale, cei de la Centrul de Conservare şi cei de la „Ion Vinea” au fost invitaţi la festivalul din Grecia.

„Evenimentul a debutat cu o paradă a trupelor iar, mai apoi, fiecare a prezentat câte un moment artistic, de 10-15 minute. Este prima participare a noastră în Grecia, însă, anul trecut, am fost la un festival similar ce a avut loc în Albania. Aceasta, tot cu sprijinul unei asociaţii internaţionale de folclor”, a precizat doamna  Carmen Peţanca, director al CENTRULUI JUDEȚEAN PENTRU CONSERVAREA ȘI PROMOVAREA CULTURII TRADIȚIONALE GIURGIU.

152-18

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Giurgiu este o instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Giurgiu.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *