Cooperativa, reinventata in Romania de supermarketuri

Mai mulți fermieri din județul Giurgiu au fost uniți într-o cooperativă alături de unul dintre cei mai mari retaileri din România, astfel că aceștia vor furniza, de acum, legume proaspete în toate magazinele din țară. Cooperativa adună legumele de la 80 de familii de agricultori din zona Vărăști.

Cooperativa se află la mai puțin de 30 de km de București, în comuna Vărăști, județul Giurgiu, și însumează 60 de hectare de teren (din care 15 hectare de solarii), cu o producție anuală de 5.000 de tone de legume: roșii, salată, ardei, dovlecei, fasole, vinete, varză, țelină, ceapă, usturoi, mărar, pătrunjel, leuștean, spanac, lobodă, leurdă, urzici, ridichi, ceapă verde, usturoi verde, ștevie.

„Am ales Vărăști datorită bazinului legumicol recunoscut în zonă pentru calitatea produselor sale, dar și pentru experiența de generații pe care o au producătorii de acolo. Vrem ca micile afaceri de familie să continue să se dezvolte și să păstreze tradiția și preocuparea pentru culturile agricole”, spune Jean-Baptiste Dernoncourt, CEO Carrefour România.

Din Vărăști în toată țara

Pentru ca legumele și verdețurile produse în Cooperativă să ajungă la consumatori în cel mai scurt timp, Carrefour a construit în Vărăști un depozit de 300 mp, unde producătorii locali le pot depozita. De aici, legumele sunt transportate la depozitul central și apoi distribuite către magazinele retailerului din toată țara.

Mai mult, hipermarketul pune la dispoziția producătorilor lădițe din plastic, pliabile și returnabile, astfel încât aceștia să nu mai fie nevoiți să achiziționeze de fiecare dată navete de carton sau lemn. De asemenea, etichetele de preț de la raft vor fi inscripționate cu zona de proveniență, astfel încât clienții să devină parte activă a lanțului comercial, susținând direct, prin cumpărare, Cooperativa Agricolă Carrefour Vărăști.

Pe toată perioada anului vor exista în lanțul de magazine legumele de la Cooperativa Agricolă Carrefour Vărăști, bineînțeles diferite în funcție de sezon: roșii, salată, ardei, dovlecei, fasole, vinete, varză, țelină, ceapă, usturoi, mărar, pătrunjel, leuștean, spanac, lobodă, leurdă, urzici, ridichi, ceapă verde, usturoi verde, ștevie.

Sursa libertatea.ro






Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *