Control la balastiera …

Nu cu mult timp în urmă am scris despre nişte balastiere care funcţionează pe teritoriul judeţului Giurgiu fără autorizaţie aşa cum rezultă din  declaraţia de presă făcută de Marin Anton, preşedintele PNL Giurgiu.

Mergând pe firul acestei declaraţii de presă am avut surpriza să aflu că prefecta judeţului Giurgiu, Nina Carmen Crişu în urmă cu doar câteva luni, printr-o dispoziţie de prefect a dispus să se constituie o comisie de ATENŢIE !!!  verificare a balastierelor din judeţ în ceea ce priveşte legalitatea funcţionării acestora.

La prima vedere pare o acţiune bine venită, făcută în sprijinul protejării mediului. Ceea ce  dă totuşi de gândit este legat de numărul şi cine sunt membrii comisiei. Din această comisie nu fac parte decât doi membrii: directorul Apelor Române, Mircea Andrei, care întâmplător este şi finul preşedintelui Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina  şi Lucian Ioniţă,  ginerele primarului din Clejani, care ocupă funcţia de consilier al prefectului.

De ce doar doi membrii ? De ce din comisie nu a făcut parte şi câte un reprezentant al Gărzii de Mediu, Poliţie şi alţi reprezentanţi ai instituţiilor abilitate să verifice legalitatea şi repectarea normelor de protecţie a muncii?  Nu ştim, dar cred că vom afla în curând.

Nu cred că zvonurile care circulă prin oraş sunt adevărate. Zvonuri conform cărora de fapt rolul acestei comisii ar fi fost de a-i descuraja pe unii proprietari de balastire în favoare proprietarilor de balastiere agreaţi în anumite grupuri de interese şi cercuri politice. Nu cred.

Am încredere totuşi în doamna prefect care conform prevederilor din legea 544 din 2001  privind liberul acces la informaţii de interes public şi transparenţă în administraţie va pune la dispoziţia presei concluziile acestei comisii,  tocmai pentru a demonstra că ceea ce se vorbeşte în târg nu este adevărat şi totodată pentru eliminarea riscului unei noi „vizite” a Corpului de Control al Ministrului de Interne.

I.C.MANDU

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *