Consiliul Judetean Giurgiu sustine si promoveaza tinerele talente

În perioada 25-27 noiembrie Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Giurgiu a fost prezent prin copiii talentați care activează în cadrul Școlii Populare de Artă la un festival concurs  internațional intitulat „ Starurile Diasporei”, în cadrul evenimentului „Toamna Culturală Românească”. Prezența tinerelor talente vlăscene la acest festival nu ar fi fost posibilă fără implicarea Consiliului Județean Giurgiu.

Așa cum era de așteptat, cei 22 de copii giurgiuveni care au participat la acest mega festival s-au întors cu diplome, medalii și trofee bine meritate.

În prezența unui public iubitor de frumos , dar și a unui juriu exigent și competent, a cărui președinte a fost Teodore Coresi ( solist de operă – Austria), precum și a unor somități care își desfășoară activitatea în domeniul cultural  membrii juriului au fost: Patricia Mayer (Austria), Ionela Flood (Marea Britanie), Mariana Mihăilă (Olanda), Cristina Oprea, Corina Szatmari, Mariana Moga (România) , copiii din Giurgiu au avut o prestație extraordinară ceea ce a făcut să-i încânte pe spectatori și să obțină bine meritate premii.

La festivalul din Austria micuții ambasadori culturali au dat viață emoțiilor artistice. Aceștia au fost:  copiii de la Trupa de Dans Popular „Românașul”, conduși de Petre Moga, Maria Popa (canto muzică ușoară), Selena Andreea Mărgean, Ioana Claudia Lărgeanu (canto, pregătite de profesor Mihaela Țițeica), Oana Mariana Cristina Stoian și Daria Cristina Bănică (clasa de pian, pregătite de profesor Marioara Danilov). Despre rezultatele obținute de minunații nostri copii vom vorbi într-o ediție viitoare.

viena-27viena-12 viena-13viena-14viena-15viena-16viena-17viena-18viena-19viena-22viena-20viena-21viena-26viena-28viena-23viena-25

 

I.C.MANDU

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *