Consilierul judetean Mihnea Boerescu dezvaluie cati bani inghit bisericile din PIB si nu numai…

Unul din punctele după ordinea de zi al ședinței extraordinare a Consiliului Județean Giurgiu din 11 august, făcea referire la un proiect de hotărâre ce prevedea alocarea unei sume de bani pentru o biserică din județ. La acest punct a luat cuvântul Mihnea Boerescu consilier județean din partea PNL, care  a dorit să facă o informare vis-a-vis de efortul financiar uriaș pe care trebuie să-l suporte PIB-ul României, prin sumele de bani alocate bisericilor. Legat de acest subiect, a spus:

1.100.000.000 euro. Un miliard  o sută de milioane euro, bani pe care biserica îi trage din PIB. Acest lucru înseamnă că această sumă împărțită la 365 de zile rezultă 3.000.000 euro/zi , 125.000 euro/oră, ceea ce înseamnă că de când dumneavoastră ați început această ședină, biserica a luat cu mult peste un sfert de milion de euro, adică 2.000 euro/minut, iar în fiecare secundă peste 2.000.000 lei vechi. La acești bani  se adaugă banii alocați de către consiliile județene, tot la acești bani, în număr mult mai mare se adaugă banii pe care bisericile îi primesc de la consiliile locale, de la primarii care vor să fie revotați, la care se mai adaugă banii pentru serviciile prestate de preoți. Bani cu care suntem de acord, pentru că prestează o muncă în folosul comunității, fac iconițe, fac mărțișoare, fac lumânări și așa mai departe. Ceea ce înseamnă că per total, nu este vorba numai de peste un miliard de euro, probabil că este o sumă  de vreo trei ori mai mare.”

Mergând mai departe pe raționamentul domnului Boerescu, dar lăsând de o parte sumele încasate direct din serviciile prestate nunți, botezuri, înmormântări, acatiste, pomeni, și alte sărbători religioase unde preoții bat din ușă în ușă și încasează bani fără să elibereze vreun document pentru sumele primite de la enoriași și luând în calcul doar sumele alocate din PIB și consiliile județene și locale, ar rezulta o sumă estimativă de circa 2.000.000.000 euro.  Două miliarde de euro, să mă ierte Dumnezeu ! Bani aruncați pe mașini luxoase, odăjdii din aur și argint și multe alte beneficii pentru preafericiții noștri preoți. Mă întreb ce ar spune Domnul nostru Iisus Hristos să vină pe pământ și să-i vadă pe propovăduitorii cuvântului Său în ce lux se scaldă.

Mergând  mai departe pe același raționament și înmulțind cei 2.000.000.000 ( două miliarde) euro cu 25 de ani, rezultă suma de 50.000.000.000 ( cincizeci de miliarde) euro. Oare câte locuri de muncă se puteau realiza din acești bani!!! Oare câți oameni I-ar fi mulțumit lui Dumnezeu că nu ar mai fi avut grija zilei de mâine !!! Oare câți…

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *