COMUNICAT DE PRESA

Organizația județeană  a  PARTIDULUI  NAȚIONAL LIBERAL își exprimă indignarea față de poziția primarului NICOLAE BARBU, adoptată în ședința ordinară  a  Consiliului Local Giurgiu, din data de 29.06.2016, în sensul că a proferat jigniri, și chiar amenințări, la adresa consilierilor locali PNL, criticându-i pentru modul în care au votat   ,, Hotărârea de suplimentare a bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2016 și a listei de investiții aferente “.

          Trebuie menționat faptul că proiectul în cauză reclamă modificări, ce au condus la exprimarea unui vot cu ,, ABȚINERE ,,

Deși ni s-a reproșat faptul că  profesorii nu își vor primi salariul, este de observat anexa 1 în care nu apare nicio sumă de suplimentat la rubrica ,, învățământ – cheltuieli personal ,, , domnul primar inducând în eroare opinia publică.

Dimpotrivă, profesorii își vor primi salariul, sumele având această destinație fiind integral acoperite încă de la începutul acestui an.

În ceea ce privește  suma totală  de  430.000 lei ( 4 miliarde lei vechi ) propusă pentru execuția ,, grupurilor sanitare ,, la stadion ,, MARIN ANASTASOVICI ,, apare ca nejustificată, în condițiile în care nu cunoaștem numărul lor și nici alte detalii, neexistând materiale justificative ale aacestor costuri.

Modalitatea aleasă de primar de a prezenta Consiliului Local proiecte insuficient structurate,  într-o tehnică de redactare ce lasă loc arbitrariului, stufoase, ininteligibile, și necomunicarea, în timp util, a întregului material de ședință, ne-a determinat să exprimăm un vot de ,, ABȚINERE ,,.

În consecință, PNL Giurgiu, îi cere public primarului să înceteze cu acuzele la adresa consilierilor locali, cu interpretarea votului acestora și să respecte legea și cetățeanul.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *