COMUNICAT DE PRESA 30.03.2018

Peste 2.900 de bunuri, susceptibile a fi contrafăcute,

confiscate la P.T.F. Giurgiu

          Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit peste 2.900 articole textile,  încălțăminte și parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, pe care trei cetățeni turci au încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 29.03.2018, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, în cooperare cu lucrători din cadrul Direcţiei Regionale Vamale București, au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute. Astfel, au fost selectate pentru control trei autocare aparținând unor firme de transport internațional.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijloacelor de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în calele acestora, cantitatea totală de 2.902 articole textile, încălțăminte și parfumuri, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că posesorii bunurilor sunt trei cetățeni turci, cu  vârste cuprinse între 27 si 39 de ani, pasageri în mijloacele de transport internaţional. Persoanele în cauză au declarat că au cumpărat bunurile din diverse bazare din Istanbul – Turcia, cu scopul de a le comercializa și nu dețineau documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 381.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetari sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările si completările ulterioare.

                                                                    Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

                             Comisar şef  de poliţie Cazacu Danut

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *