COMUNICAT DE PRESA

                         In perioada zilelor caniculare, datorita temperaturilor ambientale foarte ridicate  ( peste +35 grd C ) pot interveni modificari esentiale privind caracteristicile calitative ale  produsele  alimentare  care pot afecta sanatatea consumatorilor  in situatiile in care  operatoriii economici nu respecta temperaturile de depozitare, expunere si comercializare recomandate de producatori.

                        In aceste zile caniculare  consumatorii trebuie :

  • sa verifice cu atentie caracteristicile produselor (miros, culoare, aspect) si sa refuze produsele care prezinta caracteristici de produs alterat (aspect mazguit, miros de acru, aspect spongios de inceput de fermentare, consistenta moale etc).
  • sa achizitioneze doar apele, sucurile si diversele bauturi racoritoare care sunt depozitate corespunzator, astfel incat acestea sa nu fie expuse sub actiunea directa a razelor solare.
  • Sa acorde o atentie deosebita asupra modului de prezentare a ambalajului.   In cazul in care ambalajul este bombat, prezinta deformari sau este rupt inseamna . ca  produsul nu mai prezinta deplina siguranta pentru consumator,
  • Sa verificati daca este respectata temperatura la care este depozitat/expus la vanzare produsul alimentar
  • Sa nu cumparati alimente din locuri neautorizate care nu asigura conditii optime de depozitare, expunere sicomercializare
  • verificati cu atentie  data durabilitatii minimale, data limita de consum a produselor (termen de valabilitate);





Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *