Cod portocaliu de ploi torentiale. Cum va fi vremea in urmatoarele zile

Meteorologii au emis un cod portocaliu de ploi torențiale. Va ploua cu găleata până marți în Oltenia, Muntenia, sudul Banatului şi local în Transilvania şi Moldova.

Codul portocaliu de ploi a fost emis de Administrația Națională de Meteorologie. Avertizarea este valabilă începând de luni până marți la ora 10.

De astăzi, sunt anunțate ploi în în Oltenia, Muntenia, sudul Banatului şi local în Transilvania şi Moldova. Noaptea va fi una ploioasă în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul Moldovei. Potrivit meteorologilor, ploile vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină

Va ploua în intervale scurte de timp în județele Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Covasna, Vrancea, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomița și Călărași, în municipiul București. Sunt prognozate averse și în zona de munte a județelor Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov.

Se vor înregistra cantităţi de apă între 50 și 70 de litri pe metrul pătrat, iar, pe arii restrânse peste 80-90 de litri pe metrul pătrat în județele Teleorman, Giurgiu, Olt, Argeș și Vâlcea.

Cod galben de ploi în mai multe zone din țară

Totodată, va ploua în Dobrogea, local în Moldova, Transilvania, sudul Banatului, vestul Olteniei și nord-estul Munteniei. Meteorologii susțin că se vor înregistra, în intervale scurte de timp, cantități de apă între 25 și 50 de litri pe metrul pătrat.

 « (Previous News)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *