Ciocolata cu substante cancerigene, in Germania. Produsele se gasesc din plin si in Romania

O organizație nonguvernamentală din Germania a publicat de curând rezultatele unor studii asupra unor tipuri de ciocolată aflate pe piață în toată lumea, iar veștile sunt îngrijorătoare. Ciocolata Kinder ar conține substanțe posibil cancerigene, susține organizația, potrivit The Independent.

Potrivit Foodwatch, ciocolatelele Kinder s-au clasat pe primul loc în topul produselor cu cele mai multe substanțe potențial periculoase. Acestea contin 1,2 mg/kg de uleiuri minerale saturate (MOAH), substanțe create atunci când uleiul este rafinat. Foodwatch a testat 20 de tipuri de produse, precum Kinder Riegel, Sun Rice Classic Schokohappen și bomboanele Nougat Minis, în care s-au găsit uleiurile minerale saturate (MOAH), scrie The Independent. Organizația a solicitat, printr-o scrisoare către producători, retragerea de pe piață a acestor dulciuri destinate în special copiilor. Comisia Europeană pentru Siguranța Alimentelor descrie uleiurile minerale MOAH ca fiind „posibil cancerigene și cu potențial de mutații genetice”.

Teste și în Qatar

În urma anunțului, mai multe state s-au autosesizat, cerând, la rândul lor teste asupra produselor, dar și retragerea lor de pe piață. Ministrul Economiei și Comerțului din Qatar a anunțat că a trimis mostre de ciocolată Kinder la laboratoarele Ministeruluin Sănătății, pentru a fi verificate.

Sursa libertatea.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *