Cine va fi portdrapelul Romaniei la deschiderea Jocurilor Olimpice din Rio

 Cătălina Ponor va fi portdrapelul României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, a anunțat  președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Alin Petrache.

”Având în vedere că hotărârea Federației Române de Gimnastică privind locul cotă primit la JO 2016 este Cătălina Ponor, aceasta a fost aleasă de Comitetul Executiv al COSR să fie portdrapelul României la JO”, a afirmat Petrache.

Au fost cinci sportivi nominalizați, gimnastul Marian Drăgulescu, jucătoarea de tenis Simona Halep, handbalista Cristina Neagu, trăgătorul Alin Moldoveanu și gimnasta Cătălina Ponor.

[citeste și]

Ponor, care pe 20 august va împlini 29 de ani, a cucerit trei titluri de campioană olimpică la JO de la Atena, în 2004, la bârnă, sol și cu echipa. De asemenea, mai are o medalie de argint la JO 2012 la sol și una de bronz cu echipa tot la Londra.

Este pentru prima dată când gimnastica artistică românească va avea un portdrapel la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.

La Olimpiada precedentă, care a avut loc la Londra în 2012, tenismenul Horia Tecău a fost portdrapelul României la ceremonia de deschidere a competiției.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *