Chiar vrem sa stim! Este prefectul judetului Giurgiu incompatibil? Oare cand ne va lamuri Nina Carmen Crisu daca este sau nu incompatibila si ce spune legea?

Se spune despre prefectul unui judeţ că este reprezentantul guvernului în teritoriu şi mai ales că este apolitic. Nu ştiu de ce dar cei care ne conduc cred despre noi că suntem proşti, că au reuşit prin metode numai de ei ştiute să ne şteargă creierul să nu mai putem gândi, să luăm drept de bun balivernele şi gogoriţele pe care ei ni le vând.

Cum poate cineva să creadă că un prefect poate fi echidistant făţă de dispoziţiile primite de la un guvern politic. Cine este atât de naiv să creadă că un prefect care primeşte un salariu de aproape 200 de milioane lei vechi poate să gândească altfel decât gândirea partidului care l-a cocoţat într-o poziţe asemănătoare cu cea a unui guvernator american.

În aceste condiţii putem crede că Marin Anton, şeful liberalilor giurgiuveni a avut dreptate când a afirmat public că prefecta este mâna politică a senatorului Niculae Bădălău. Şi ne mai mirăm de ce Nina Carmen Crişu nu are nici cel mai mic respect faţă de giurgiuveni. Spun acest lucru deoarece liderul liberalilor giurgiuveni a acuzat-o pe doamna prefect de incompatibilitate pentru faptul că primeşte o sumă de bani de la Autoritatea Teritorială de Ordine Publică fără ca aceasta să fie trecută în declaraţia de avere.

Tot Marin Anton spune despre prefectă că se găseşte într-un evident conflict de interese atâta timp cât primeşte bani de la consiliul judeţean şi prin natura funcţiei de prefect avizează toate hotărârile consiliului judeţean şi atunci apare o întebare, firească de altfel, când e capră, când e varză? Cu alte cuvinte poate doamna Carmen Nina Crişu din calitatea de prefect să ia o decizie împotriva hotărârilor consiliului judeţean? Nu prea poate, pentru că este plătită de consiliul judeţean şi dacă face o astfel de „gafă” i se taie tainul.

Cu tot respectul doamnă prefect, dacă aveţi un minim de respect faţă de giurgiuveni vă rugăm să spulberaţi această suspiciune de incompatibilitate care planează asupra dumneavoastră printr-o declaraţie legată de acest subiect lansat de Marin Anton. Dumneavoastră sunteţi jurist prin natura studiilor, cunoaşteţi legea ad litteram, sunt convins că nu acţionaţi decât în litera şi spiritul legii,  tocmai de aceea vă rugăm să ne explicaţi şi nouă care este situaţia  dumneavoastră oficială vis-a-vis de acuzaţiile care vi s-au adus în spaţiul public.

Sau poate consideraţi necesar să aveţi o discuţie cu unicul, şi accentuez unicul dumneavoastră şef, domnul prim ministru Tudose. Vă sugerez să aveţi dumneavoastră iniţiativa să vă întâlniţi cu domnia sa, dacă consideraţi că noi giurgiuvenii nu merităm să ştim adevărul, să nu cumva să vă cheme la ordin primul ministru …

Cu puţin timp în urmă am scris un articol intitulat „ Concurs posibil câştigat înainte de concurs”. În conţinutul articolului vorbeam despre doamna Adriana Puţaru, la timpul respectiv ocupând ca interimar funcţia de şef serviciu juridic din cadrul Prefecturii Giurgiu. Acum doamna Adriana Puţaru este şefa serviciului juridic cu acte în regulă, urmare a concursului dat cu sine, deoarece a fost singurul candidat. Ceva de genul: A centrat, a dat cu capul şi a înscris în poarta goală. 

Dacă până acum doamna Puţaru probabil avea o oarecare rezervă în folosirea autoturismului ce aparţine instituţiei prefectului în interes personal deoarece era doar interimar, de acum, ca titular de post, chiar nu cred că mai e vreo problemă …  

I.C.MANDU   


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *