Ceea ce parea doar o maree tinde sa se transforme intr-un adevarat tsunami in PNL Giurgiu odata cu excluderea doctorului Pick Ladislau

Așa cum era de așteptat, excluderea consilierului local, doctorul Ladislau Pick din PNL Giurgiu a iscat un val de nemulțumiri în rândul membrilor PNL,  din declarațiile cărora reiese clar și fără echivoc  că ceea ce părea doar o simplă  maree  se va transforma într-un tsunami.

Sunt foarte mulți cei care mi-au spus, sub protecția anonimatului, că vor face informări scrise în atenția conducerii partidului la nivel național,  în care vor prezenta modul injust și nestatutar în care s-a procedat în ceea ce privește excluderea doctorului Pick din partid.

Alături de marea masă a contestatarilor din PNL se alătură și cei care au fost președinții interimari ai partidului, respectiv Dumitru Beianu și Gheorghe Ștefan. Ambilor li s-a cerut punct de vedere fața de criza majoră creată în interiorul partidului de către cei care azi conduc  PNL-ul giurgiuvean.

Dumitru Beianu

” O decizie discutabilă, sper să nu fie definitivă, dată fiind posibilitatea contestării. Regretabil pentru că domnul Pick , care a venit în PNL cu bune intenții și un bagaj consistent de argumente convingătoare.

Regretabil pentru imaginea filialei, a cărei conducere va trebui să surprindă, favorabil, dar prin atragerea personalităților județului.

Neînțelegerile, inerente unui nou început, nu ar trebui nicicum să depășească ușile sediului,  dacă așteptăm un reveniment al PNL în județul Giurgiu. … ”  

Gheorghe Ștefan

 Referitor la excluderea domnului doctor Pick, personal o consider a fi o mare eroare, spun asta pentru că astăzi PNL Giurgiu are puțini, foarte puțini oameni de calibrul, talia și notorietatea domnului Pick.

În al doilea rând domnul doctor nu întrunește condițiile statutare de excludere, nu a adus prejudicii de imagine PNL și nici nu a ” fraternizat” cu PSD așa cum au făcut-o alții când erau consilieri municipali și votau cu PSD în urmă cu 2-3 ani, sau alții care anul trecut au fraternizat cu PSD canidând la primaria Giurgiu din partea altor partide pentru care au fost și sunt răsplătiți de primarul Barbu cu funcții în instituțiile deconcentrate( vezi declarația de mulțumire a primarului Barbu după alegerile locale).

 Probabil că în condițiile în care foști și actuali lideri PNL nu ar fi candidat pentru  alte partide astăzi, PNL Giurgiu ar fi avut primar la Municipiu și astăzi lucrurile ar fi stat altfel.

Sigur că dacă este un vinovat pentru aducerea în PNL a acestor mercenari traseiști, acela sunt eu. Am crezut că aducerea fiecărei persoane este un plus, nu a fost să fie așa!

Ceea ce mi se pare trist este faptul că astăzi conducerea filialei PNL Giurgiu este asigurată de un grup de oameni care anul trecut la alegerile locale aparțineau altor partide sau erau în PNL și sabotau acest partid în interesul PSD sau ALDE. Trist, foarte trist! Englezii spun ” money talks “!

Am să închei spunând că am cunoscut mulți, foarte mulți oameni de calitate în PNL Giurgiu și în municipiu și județ în fața cărora mă înclin cu respect și pe care îi asigur de întreaga mea considerațiune! „

Din cauza unei vederi limitate, a unui interes care nu are absolut nici o legătură cu realitatea politică, șefii PNL Giurgiu și accentuez,  ȘEFII PNL GIURGIU  au comis, fără o analiză de impact, o greșeală impardonabilă ce se poate lăsa cu consecințe extrem de grave în ceea ce privește viitorul partidului liberal la nivelul județului Giurgiu. Nu știu dacă speranța mea personală ca adept al pluripartidismului  nu cumva  este utopică. Dar eu continui  să sper la o posibilă reconciliere, nici cel puțin nu știu dacă este statutar sau nu, ca șefii partidului liberal filiala Giurgiu să reușească să înțeleagă ce presupune să fi lider de partid și nu șef,  și cel puțin, acum,  în al 13-lea ceas, acum până ce lucrurile nu vor deveni  insurmontabile să anuleze cumva decizia luată în mod samavolnic în comitetul director, aceea de excludere a doctorului Pick,  care merită din plin scuzele șefilor ce încă mai au o șansă  să devină lideri de partid.

I.C.MANDU

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *