Cea mai mare bucurie a parintilor este fericirea copiilor. Un moment de bucurie, impletit cu fericire, oferit de ALDE Giurgiu

Vineri, 5 mai, la iniţiativa ALDE Giurgiu alături de Direcţia Judeţeană pentru Tineret  şi Sport Giurgiu la şcoala generală numărul 10,  în sala de sport s-a desfăşurat un turneu de handbal intitulat  Cupa ALDE. La acest turneu au participat  elevi din clasele V –  VIII.

Astfel de iniţiative făcute în mod special pentru dezvoltarea performanţelor sportive şi sănătatea copiilor, cum se spune  MINTE  SĂNĂTOASĂ  ÎN CORP SĂNĂTOS  ne-am dori să fie cât mai dese.

În sala plină de simpatizanţi,  începând  cu colegii  micilor sportivi,  părinţi  şi bunici,  într-o atmosferă incendiară, micii combantanţi au dat dovadă de ştiinţa  acestui  sport, de fair play, dar şi de dorinţa de  a se face remarcaţi şi mai ales  dorinţa nedisimulată de a  câştiga cupa, medaliile, mingile sau celelalte  cadouri puse la „bătăie” de ALDE Giurgiu.

În urma acestui regal handbalistic , aşa cum este firesc,  o singură echipă a câştigat cupa şi anume  SC Constelaţia Giurgiu  antrenată de Relu Lixandru.  Ocupanta locului doi a fost echipa şcolii generale Nr. 10 antrenată de profesorul Daniel Ion  urmată de echipa  şcolii generale Nr. 4  antrenată de profesorul Ciprian Pantazi.  Ultimul, dar nu cel din urmă loc,  a fost ocupat de echipa de handbal a copiilor din comuna Remuş  antrenată de profesorul Florea Nicolae.

Practic toate echipele participante s-au bucurat pe deplin de această întâlnire sportivă care, în afara cadourilor primite de către toţi participanţii, copiii au avut ocazia să socializeze între ei şi să lege noi prietenii.  

Toma Petcu, preşedintele ALDE Giurgiu spunea că astfel de întâlniri sportive vor fi din ce în ce mai des organizate în primul rând pentru că prin astfel de manifestări sportiv – educative reuşim să-i mai rupem pe copii din faţa calculatoarelor şi a telefoanelor mobile  fără să-i forţăm să facă acest lucru şi acest lucru să vină din propria lor iniţiativă.  Deoarece, mai spune el, sportul după cum este foarte bine ştiut contribuie la o dezvoltare armonioasă a copiilor.  Prin practicarea sportului, nu neapărat de performanţă, copiii  devin mult  mai sănătoşi, de asemenea sportul  îi învaţă pe copii ce înseamnă disciplina  şi tot odată ce înseamnă şi cât de important este spiritul de echipă.

Alături de copii, părinţi, bunici şi prieteni ai participanţilor  s-au bucurat de acest regal handbalistic  şi consilierii locali  ALDE Giurgiu.

I.C. MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *