Ce se intampla cu pielea ta daca dormi 6 ore pe noapte

Pe 18 martie este Ziua Mondială a Somnului. Cu această ocazie, specialiștii atrag atenția asupra pericolelor la care ne expunem atunci când nu dormim suficient. Printre acestea se numără și afecțiunile pielii care se dezvoltă pe baza deficiențelor de somn.

Studiile arată că peste un sfert din populație acuză stări de insomnie sau tulburări ale somnului. Astfel, problemele cu somnului reprezintă a doua cea mai comună afecțiune, după răceală și gripă. În cadrul studiului au fost chestionate peste 27.000 de persoane în 22 de țări despre stările de disconfort fizic experimentate în ultimele 12 luni.

La 9 martie 2016, un studiu realizat în Marea Britanie, care a analizat efectele somnului asupra pielii, a dovedit că oboseala se vede pe față. Mai exact, persoanele care au dormit numai șase ore pe noapte timp de cinci zile au suferit o creștere netă a ridurilor și imperfecțiunilor, în medie cu 45%. La unele femei, cele două ore de somn în minus au dus la sporirea cu 127% a numărului de coșuri și cu 68 % a petelor de roșeață.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *