CCR a decis: Legea privind eliminarea celor 102 taxe este constitutionala. Iohannis o retrimite Parlamentului

Curtea Constituţională (CCR) a dezbătut, vineri, sesizarea făcută de preşedintele Klaus Iohannis vizavi de legea privind eliminarea celor 102 taxe, inclusiv cea radio-TV, după ce dosarul a fost amânat în şedinţa de miercuri.

 Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, într-o conferinţă de presă la Alexandria, că îi este greu să înţeleagă care este motivul real pentru care preşedintele Klaus Iohannis a retrimis la Parlament legea privind eliminarea celor 102 taxe.

”Faptul că preşedintele României a decis să întoarcă la Parlament Legea privind eliminarea celor 102 taxe tot nu reuşeste să-mi umbrească bucuria. Se mai întârzie puţin intrarea în vigoare a acestei legi care este aşteptată de toţi românii. Îmi este greu să înţeleg care este motivul real pentru care a fost retrimisă la Parlament această lege, în condiţiile în care la CCR a fost trimisă invocându-se um alt motiv, iar la Parlament se invocă un alt motiv. Eu sper să nu fie o reacţie a unei supărări încă neasimilate generate de alegerile de duminică. Din acest motiv, sunt puţin rezervat, pentru că vreau să citesc cu atenţie textul, fundamentarea retrimiterii în Parlament a acestei legi”, a afirmat Liviu Dragnea.

 Preşedintele PSD a ţinut să precizeze că această lege ”va intra în vigoare după ce va trece într-un mod accelerat prin procedurile parlamentare”.

 Președintele Klaus Iohannis a anunțat, vineri, că retrimite legea la Parlament pentru reexaminare.

„Eu voi trimite această lege înapoi în Parlament. Nu cred că este bine să se renunţe fără o discuţie aprofundată, aşezată. Dacă noul Parlament va discuta această chestiune şi va lua o decizie, fie de renunţare la taxă, fie de păstrare a taxei, atunci sigur îmi va trimite legea în forma în care se va considera atunci şi o voi promulga”, a anunţat Iohannis, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *