Catalin Ivan, europarlamentar PSD: Sunt alaturi de protestatarii din Piata Victoriei

Cătălin Ivan, europarlamentar PSD, spune că este alături de protestatarii din Piața Victoriei. Într-un interviu acordat RFI, reprezentantul PSD se declară cu totul de partea manifestanților și precizează că lupta împotriva corupției trebuie să continue iar Guvernul nu trebuie să mai ia inițiative pe ascuns, fără dezbateri publice.

”Nemulțumirile oamenilor din stradă sunt reale, îngrijorările lor… eu sunt alături de ei, mai ales că și colegii mei de generație sunt acolo. Problema a apărut de la o discuție care trebuia să fie una tehnică, despre niște modificări pe care trebuia să le facă orice guvern ar fi fost la Palatul Victoria, pentru că așa cerea Curtea Constituțională, dar niște modificări care nu au fost explicate nimănui niciodată, nici măcar celor din PSD, nici măcar celor din guvern. A fost făcut într-un mod ciudat, pe ascuns. Nu înțeleg ce a urmărit ministrul justiției prin lipsa asta de comunicare și secretomania asta în jurul ordonanțelor, pentru că dacă vorbiți cu juriști, și nu cu juriști din PSD, ci juriști fără culoare politică, avocați, judecători, veți vedea că textul ordonanțelor este unul bun și România are nevoie de aceste ordonanțe. Trebuiau trimise în Parlament, trebuiau dezbătute în Parlament și de acolo să iasă un text pe care să lucreze toate partidele politice”, a spus Ivan.

Întrebat ce ar trebui să învețe PSD din această criză, Cătălin Ivan a declarat că atât social-democrații dar și orice alt partid politic care s-ar afla la guvernare trebuie să înțeleagă că lucrurile trebuie făcute transparent.

”Este nevoie de dezbatere publică, de informarea cetățenilor, mai ales inițiative care vizează subiecte sensibile, iar lupta împotriva corupției este pilonul principal în acești ani de zile ai dezvoltării României”, a mai afirmat Ivan.

sursa libertatea.ro

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *