Cand spune senatorul Niculae Badalau adevarul ?

Filolologul și eseistul român Adrian Papahagi a spus : ” Comunismul este selecția riguroasă a celor mai proști și imorali dintre semeni pentru pozițiile cele mai înalte ”.  Mă întreb ce ar spune Adrian Papahagi despre unii dintre politicienii zilelor noastre.

 Personal cred că diferențele de dinainte de 1989 și ce trăim acum au ajuns să fie insignifiante .  Înainte de revoluție orice prost putea ajunge în funcții de maximă importanță doar pentru simplul fapt că era progenitura nomenclaturiștilor comuniști,  fie erau niște amărâți de politruci  ordinari sau niște propagandiști de mâna a 7 a care erau beneficiarii PCR-ului, adică:  Pile, Cunoștințe și Relații.

Vladimir Ilici  Lenin a prezis cu mult timp înainte ca flagelul comunismului să cuprindă întregul teritoriu al balcanilor, burghezia proletară, despre care a spus:  ” Să ne ferească Dumnezeu de burghezia proletară”. Burghezie roșie care în numele mai binelui pentru oamenii de rând  practic luau decizii împotriva acestora,  inventând  o formă modernă de sclavagism și îndobitocire a maselor prin promovarea propagandei comuniste.

După anul de grație 1989 majoritatea românilor am crezut că am scăpat de dictatură prin instaurarea pluripartidismului politic.  Noi toți ne doream și ne dorim încă școli mai bune pentru copiii noștri, un sistem de sănătate performant și  siguranța zilei de mâine asigurată prin locuri de muncă bine plătite.

Ce trăim azi ? Un sistem educațional la pământ, un sistem de sănătate cu ”ajutorul” căruia oamenii mor cu zile, locuri de muncă ioc!  Siguranța zilei de mâine a devenit deja o utopie pentru că dacă ai avut norocul să ai un loc de muncă, de regulă în sistemul bugetar, și  ai făcut greșeala  să-i spui unui parvenit politic ajuns într-o funcție de conducere, că măsura pe care o dispune contravine legii, de a doua zi ai rămas fără loc de muncă. Dacă ai avut proasta inspirație să contractezi un credit pentru achiziționarea unei case, uite cum ai toate premizele să ajungi să locuiești sub cerul liber!  În zilele de azi dreptatea, adevărul, cinstea și corectitudinea au devenit apanajul proștilor.

Vă întrebați probabil cum de este posibil așa ceva, mai ales acum când suntem țară europeană cu drepturi egale  cu toate celelalte state membre ale uniunii europene. Pentru că la noi funcționează încă metehnele comunismului. Una dintre aceste metehne ține de PCR = Pile, Cunoștințe, Relații când oameni a căror singură calitate constă în faptul că sunt copiii unor politicieni influenți, viitori gineri, fini, odraslele unor primari sau altor politicieni, colegi de partid și nu în ultimul rând amanți sau amante după caz,  sunt angajați în posturi foarte bine plătite din bani publici și  ajung din această postură să ia decizi pentru bunul mers al țării. Acesta este unul dintre motivele pentru care țara merge atât de prost. Oameni numiți politic în funcții de demnitate publică unde meritocrația profesională este inexistentă!

Un alt motiv la fel de important este neadevărul susținut de oameni foarte influenți politic, care-și permit să facă tot felul de afirmații neadevărate la adăpostul așa zisei declarații politice.

Legat de acest subiect mă întreb când spune senatorul Niculae Bădălău adevărul?  Atunci când spune că: ”Cred că până în februarie o s-o vedem și pe doamna deputat ministru …”

Sau pe holurile Parlamentului când declară că:

“A fost o întrebare, doamna deputat doctor era lângă mine şi un jurnalist a spus că ar fi bună de ministrul Sănătăţii. Şi eu am spus că ar fi bună, nu e normal? Atât, punct! Atât a fost.”, a declarat Bădălău.

Premierul Mihai Tudose

Posted by stiripesurse.ro on 27 Noiembrie 2017

Mai putem avea oare încredere într-un astfel de om care la doar la o zi diferență nu mai recunoaște ce a declarat în mod public? Sau este real zvonul care circulă în mai toată media națională  că Bădălău, prin toate acțiunile pe care le face, unde nimic nu este  lăsat la voia întâmplării, totul făcând parte dintr-un plan minuțios pregătit și premeditat prin care dorește  să-i înlocuiască din guvern pe oamenii apropiați lui Liviu Dragnea? Pentru ca mai apoi să-și numească proprii artizani în guvern ca să-i fie  mai ușor la înlăturarea din poziția de președinte al PSD-ului a lui  Liviu Dragnea.

Pe surse am primit o informație conform căreia  mare parte dintre participanții la demonstrația de ieri, 26 noiembrie care cereau demisia lui Dragnea erau membrii PSD. Curios nu ? Sau poate nu,  dacă ținem cont de lupta pentru putere care se dă acum în interiorul PSD. Ce nu înțelege săracul Tudose este faptul că el este  doar o biată  marionetă în mâinile lui Bădălău,  căreia imediat ce acesta își va atinge scopul îi va tăia sforile. Este de notorietate  faptul că Bădălău stăpânește la perfecțiune arta manipulării ca un veritabil mare maestru.

I.C.MANDU  

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *