Ca sa redevenim patrioti … cumparam rachete PATRIOT

Asistăm la o isterizare a întregii lumi. Zeci, sute de miliarde de dolari sau euro sunt aruncați în cursa înarmării,  în timp ce oamenii se zbat în sărăcie. În așa zisa lume modernă sunt oameni care mor de inaniție, spitalele nu au medicamente și oamenii mor cu zile,  prostituția juvenilă a atins cote alarmante și lumea … se înarmează.

Arabii se înarmează împotriva americanilor care doresc, după cum declară americanii să le bage pe gât democrația cu forța, ca și cum i-ar crede dracu că acesta este motivul real. Americanii se înarmează împotriva arabilor pentru că sunt teroriști. De asemenea americanii se înarmează împotriva Coreei de Nord pentru că sunt comuniști. Coreenii se înarmează împotriva americanilor pentru că sunt capitaliști.

Rușii se înarmează împotriva tuturor. Europenii se înarmează ca să fie înarmați și uite cum printre europeni ne numărăm și noi. Numai că noi suntem europeni doar pentru că suntem singura nație care acceptăm să le facem muncile mizere și prost plătite. În rest suntem tratați așa cum merităm. În discuțiile lor particulare, mai mari  Europei, din popor de curve nu ne scot. Mai nou, acum, de când cu dosarele Elenei Udrea nu suntem numai curve, am devenit și hoții Europei.  

Iar noi, poporul român  suntem mai isterizați decât toți. Ne isterizăm ca și cum fabricile noastre de armament ar da faliment și nicidecum fabricile marilor puteri. Și noi, ca buni aliați ce suntem, cu toate că ne curge sărăcia pe nas,  ne înarmăm. Ne înarmăm cu armament depășit ca și tehnică militară de luptă, pentru care poporul român plătește miliarde de euro. Cheltuim aceste sume colosale în timp ce românii nu au locuri de muncă, cheltuim aceste sume exorbitante în timp ce stresul ne omoară din cauza nesiguranței zilei de mâine. Cumpărăm rachete patriot ! Oare aceste rachete aducătoare de moarte înseamnă PATRIOTISM ?

Oameni buni, această cursă a înarmărilor va avea un deznodămât tragic pentru toate popoarele din lume, indiferent cum se numesc acestea.  Singurul și cel mai mare dușman al nostru, al locuitorilor acestei țări suntem noi înșine și niciun alt popor. Noi singuri ne-am adus în situația să fim robi în propria țară, noi înșine ne vindem trupurile și sufletele străinilor, noi i-am făcut pe niște excroci ordinari multimilionari, noi și nimeni altcineva nu a pus în fruntea țării aceste nonvalori incapabile să gestioneze o guvernare, care azi spun una, mâine alta. Ne mint cu de-a sila invocând ori de câte ori au ocazia că au fost aleși de popor. Și Ceaușescu spunea același lucru și cu toate acestea a fost împușcat pentru mult mai puține fărădelegi decât au făcut  cei care ne conduc de 27 de ani.

Adrian Păunescu, marele poet național spunea:

Viaţa noastră unde e? 
Viaţa noastră, ce-aţi făcut cu ea? 
În cuprinsul tablei noastre de valori
Peste aur şi argint şi diamant 
Pentru noi, ca simpli muritori
Viaţa-i lucrul cel mai important. 
Viaţa noastră n-are parcă nici un rost
Viaţa noastră e un ban de schimb
Pe pămînt noi, oamenii, o ducem prost
Şi murim absurd şi la netimp.

Oameni buni, eu sunt absolut sigur că în această țară ce a fost binecuvântată de Dumnezeu avem adevărate comori ce constau în valoarea oamenilor specialiști  în domeniile lor de activitate, oameni patrioți în adevăratul sens al cuvântului, haideți împreună să descoperim aceste comori, pentru că după cum  știți comorile stau bine ascunse, și cred că a sosit momentul să le punem în valoare, pe locurile care le merită,  mai exact în fruntea țării.  Este singura noastră speranță de mai bine. Altfel, România va fi ștearsă de pe harta globului dacă ne vom lăsa în continuare conduși de această șleathă de hoți, trădători de țară și de neam.

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *