Ca sa nu mai dea in gropi de … Barbu le astupa !!!

Proiecte europene cu nume pompoase, pe axe 1,2,3 4, și astfel numerele pot continua până la plus sau minus infinit. Termeni pompieristici la care cetățeanul săracul rămâne cu gura căscată ca la dentist. Proiecte europene rămase la stadiul de bani cheltuiți din visteria primăriei pentru implementare, studii geo-fizice, măsurători, para măsurători, firme importate din București care întocmesc proiecte, studii de oportunitate, studii de impact, studii de prostologie plătite din taxele și impozitele amărâților de  giurgiuveni. Despre asta vorbește Barbu în campania electorală. Știm cu toții că la scurt timp după ce un proiect a fost finalizat trebuie să plătim din nou deoarece perioada de implementare a proiectului s-a dus dracu și atunci totul este reluat cu alți bani, altă distracție în beneficiul firmelor care întocmesc mega proiecte. Firme așa cum spuneam importate de la București sau Constanța, deoarece firmele de proiectare, de măsurători și ridicări topo din Giurgiu sunt privite de administrativul primăriei noastre ca firme de mâna a doua pentru că cer mult mai puțini bani față de  firmele agreate.

Cel mai elocvent exemplu, dar de această dată pentru proiecte locale electorale, respectiv amenajare parcări în municipiul Giurgiu, pentru întocmirea proiectelor a fost contactată o firmă de proiectare din Constanța. Proiectele întocmite de această firmă, după spusele consilierilor   au fost de fapt un ordinar de copy paste pline de greșeli ceea ce a făcut ca amenajările parcărilor să fie aprobate de consilierii locali  abia în ultima ședință de consiliu la care a mai participat în calitate de primar și Nicolae Barbu. De ce proiectele nu au fost făcute de o firmă din Giurgiu eu personal nu știu, dar cu certitudine Barbu știe.

Actualul primar îmi trezește o oarecare stare de compasiune. Situația lui actuală este asemănătoare cu cea a unui naufragiat care a reușit să se agațe cu disperare de o cutie de carton care încă mai plutește pe suprafața oceanului, dar care cu siguranță se va duce la fund cu Barbu cu tot. Cutia de carton de care stă agațat, înainte de a se scufunda este făcută din cuvinte pe care nici cel puțin Barbu, cel care le folosește, nu le cunoaște sensul, bazându-se pe faptul că nici cei cărora li se adresează nu cunosc pe deplin sensul real al termenilor de specialitate pe care el îi folosește precum o înregistrare veche de pe o placă de vinil, care de atâta întrebuințare a făcut șanț.

Mai speră precum înecatul, ca acum, pe ultimii metri de mandat să îngrașe porcul în ajun de Crăciun, după ce patru ani l-a lăsat să moară de foame de ajuns sărmanul, ceva de genul unui schelet ambulant ( nu are nici o legătură cu cel căruia i s-a atribuit această poreclă, cu toate că sunt colegi de partid ) să astupe gropile ce au constituit motiv   pentru șoferii care circulau în zona Tineretului să-i umple frigiderul cu bunătăți. L-am auzit pe un om rău, locuitor din zonă, care în loc să se bucure de grija pe care o are primarul față de ei spunând:

 „ Oare cât mai crede veneticul astă că poate să-și mai bată joc de noi? Vorbește de firmele pe care le va aduce el în Giurgiu, datorită cărora vor crește veniturile bugetului local. Păi dacă e așa să ne spună  nouă  el de ce și-a mutat firmele într-o comună învecinată, ca să crescă venitul Giurgiului? Măcar dacă i-ar fi rușine!  Să se ducă domnule! Să ne lase în pace că ne-am săturat de megalomania lui și de dorința de preamărire. Și dacă poate să-și ia după el, dar să dea banii înapoi și cocinile după Canalul Plantelor și piața de pește, cu director cu tot. De parcă noi nu am ști că directorul este fratele doamnei Delea, directoarea  de la Maiorescu, PSD-istă înfocată. Știm și noi care sunt criteriile de competență după care se orientează Barbu atunci când face angajari.

 Examenul constă doar în loialitatea celui ce urmează să fie angajat față de PSD și de el personal.  Să se ducă unde-o vedea cu ochii, pentru că nu-l mai putem suporta! A devenit ridicol prin încercările lui disperate să ne mai prostească încă o dată. Chiar nu-l duce capul că votul pe care l-a primit a fost un vot dat împotriva lui Lucică? Și că el chiar nu are nici un merit! Plombări în timpul campaniei electorale! Cine mama dracu la ținut să nu facă acest lucru până acum? Pentru plombările astea are nevoie de acordul consilierilor locali?. Sunt convins că nu, deoarece pentru astfel de lucrări nu este necesară hotărâre de consiliu. Atunci de ce nu astupat gropile până acum și le-a lăsat intenționat să le astupe în campanie? Gata! Nu mai merge cu prosteala. După ce s-a terminat de plombat a venit el, marele primar Barbu și mergea împăunat ca un cocoș din cel pitic, sperând că doar, doar l-o băga cineva în seamă. Dar în afară de narcisismul propriu și personal nimeni nu l-a băgat în seamă. …”

20160513_16040820160513_160416

În egală măsură trebuie milit și fostul viceprimar Vladu. Acum sărăcuțul cum mai face el fotografii în care să se laude cu mărețele plombări sau lucrări de asfaltări în zona cartierului Smârda, lucrări de foarte  proastă calitate.  Lucrări pe care ulterior executanții au fost nevoiți să decoperteze asfaltul proaspăt turnat, asfalt ce se putea lua și cu mătura  și refăcută lucrarea.  !!! Cum mai postează el, marele Vlăduț pe Facebook-uț  ca să-l vadă până și cei din Peretu, comuna lui natală! Să vadă și neamurile ce salt extraordinar a făcut de la porcii din ISCIP la ditamai viceprimarul, cu aspirații de primar. Norocul nostru este că va rămâne doar la stadiul de aspirație, pentru că oamenii-l cunosc și știu că Barbu și Vladu nu pot fi disociați. Giurgiuvenii știu că cei doi frați siamezi Barbu și Vladu sunt tot o apă și-un pământ.  Giurgiuvenii știu că sărăcia lucie în care se zbat este datorată în egală măsură celor doi mega oameni de afaceri. Cu voia lui Dumnezeu vor rămâne doar oameni de afaceri. Dar … să vedem până când.

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *