Buduru s-a schimbat la fata

Cine nu-l cunoaște pe consilierul județean  Constantin Buduru!!! Costică al nostru, trubadur de curte veche, prin cântecele sale șoptite la urechea care trebuie, a ajuns ditamai directorul la muzeul județean. Muzeu la care de când a fost numit director fără concurs,  urmare a calităților sale manageriale  IOC !!! Doar praful după exponate s-a schimbat,  în rest nimic. Bineînțeles că în viața lui nimic nu este întâmplător, în tragicomedia la care asistăm aproape de fiecare dată la ședințele CJ, regizorul V. Mustețea, lui Costică i-a atribuit  cel mai greu rol de interpretat și anume acela de măscărici.

Absolut toate luările sale de cuvânt în plenul consiliului nu fac altceva decât să stârnească hohote de râs și ironii directe adresate fără nici un fel de perdea, venite din partea celorlalți consilieri la adresa cuvântătorului Buduru. Ei bine, tocmai aici este stilul și rafinamentul inegalabil al regizorului, care prin interpretarea făcută de actorul său preferat, reușește să abată atenția publicului, de la aranjamentele de culise dintre așa zișii opozanți politici, pentru necunoscători.  

Cel mai vehement critic, ori de câte ori pe ordinea de zi a ședințelor CJ era trecut vreun proiect de hotărâre cu privire la alocarea unor sume de bani către biserici era Costică al nostru, care pur și simplu  lua foc. Se înroșea, tuna și fulgera că nu este normal ca CJ-ul să aloce bani bisericilor … bla, bla, bla.

Acest lucru a ținut până marți 11 august, când Buduru a realizat că nu e bine să te pui rău cu bisericile, că de …  în curând vin alegerile ( sunt tare curios să vedem pe listele cărui partid va mai candida ) și uite așa, pe nepusă masă, a spus că a fost la o biserică de sărbătoarea “Schimbarea la Față” și Costică ca prin minune s-a schimbat la față rău de tot, înțelegând că CJ-ul trebuie să aloce cât mai mulți bani bisericilor, pentru că de acum încolo el va fi absolut totdeauna de acord cu acest lucru.

Când, cum, pe ale cui interese le reprezintă Constantin Buduru în cadrul Consiliului Județean în afară de propriile lui interese, eu până acum nu am reușit să aflu.

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *