BREAKING NEWS Dragnea, anunt. Decizie uriasa pentru Romania in plin scandal DNA

În plin scandal DNA, Liviu Dragnea nu a vorbit despre dosarul Belina și Sevil Shhaideh sau Rovana Plumb, dar a anunțat public o veste bună pentru România.

Președintele PSD a precizat că a vorbit la telefon cu premierul Ungariei, Viktor Orban. Dragnea i-a transmis lui Orban că va rezolva problema Liceului Catolic din Târgu Mureș iar Ungaria va acorda României sprijinul retras pentru aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

”Am vorbit la telefon cu premierul Ungariei, Viktor Orbán, și am convenit două lucruri:

  1. Noi vom rezolva problema apărută la Liceul Catolic din Târgu Mureș.
  2. #Ungaria va acorda din nou sprijin României pentru aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

Am explicat că situația de la Tîrgu Mureș s-a creat în urma unei sentințe judecătorești și nu reprezintă un atac la adresa Bisericii Catolice sau la adresa minorității maghiare, dar că e obligația autorităților române să găsească rapid o soluție legală și durabilă. I-am promis că vom găsi această soluție.

La rândul său, premierul Orban a apreciat disponibilitatea noastră spre dialog și a promis că Ungaria va reacorda sprijin României pentru #OECD.

Aderarea României la această organizație este un obiectiv major al politicii noastre externe, care ar putea fi atins chiar pe parcursul acestui an”, a precizat Liviu Dragnea pe pagina personală de Facebook.

Ungaria a anunțat inițial că îşi suspendă sprijinul acordat României şi Croaţiei pentru aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE). Decizia a venit după închiderea Liceului Romano-Catolic de la Târgu-Mureş, înființat ilegal așa cum arată o anchetă DNA.

Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) este o organizație internațională a acelor națiuni dezvoltate care acceptă principiile democrației reprezentative și a economiei de piață libere.

Sursa dcnews.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *