Bolitinul, o a doua Mecca …

Copreședintele PNL, domnul Dumitru Beianu,  în conferința de presă a PNL-ului de săptămâna trecută a dorit să-i asigure pe locuitorii județului și municipiului Giurgiu că atât dumnealui,  cât și domnul Florian Nicolae  au cele mai bune intenții și că vor face tot ceea ce depinde de domniile lor ca să-i convingă pe giurgiuveni,  până la data alegerilor,  că dețin cele mai bune soluții pentru rezolvarea majorității problemelor cu care se confruntă orașul și județul nostru.

De asemenea a mai punctat și faptul că, în pofida celor nu foarte mulți,  dar foarte puternici,  care au dorit să blocheze  candidaturile  dumnealor,  Biroul Politic Național al PNL  i-a validat,  considerând că nu sunt încălcate criteriile de integritate. În finalul alocuțiunii sale domnul Beianu a făcut referire și la modul cum sunt cheltuite resursele bănești naționale,  în situația în care au rămas necheltuiți 80 de milioane de euro,  bani alocați pentru infrastructură din fonduri europene. Cum a fost posibil acest lucru a încercat să explice în câteva cuvinte copreședintele PNL, domnul  Dumitru Beianu.

„În avanpremieră, eu am finalizat unul dintre cele 10 capitole componente, cel legat de infrastructură și cea mai importantă idee a acestui capitol,  care se referă la faptul  că e foarte ușor de văzut și de argumentat un decalaj foarte mare,  creat în acest mandat  între modernizarea drumurilor din mediul rural și a celor din municipiul Giurgiu. Deși ordonanța 28 permite și lucrările de infrastructură din municipii, municipii reședință de județ,  date fiind relațiile subterane deloc  favorabile comunității,  dintre Bădălău și Barbu,  municipiul nu a beneficiat  de nici un ban. Nu mai departe de sfârșitul anului trecut, puteți verifica ultimul Ordin de Ministru au fost alocate sume importante în cel puțin 15 municipii reședință de județ. De fapt sunt lucrări care lipsesc Giurgiului, dacă ne gândim numai la cartierul Ramadan,  și care ar fi trebuit să fie realizate  inclusiv din fonduri de la Ministerul Dezvoltării. Dacă spune cineva dintre cei nominalizați că sunt vizate fonduri europene, atunci după părerea mea cad din absurd în ridicol. Pentru că la prima sesiune de depunere a proiectelor pe Ministerul Dezvoltării, dezvoltare rurală, au rămas necheltuite 80 de milioane de euro. Acest lucru a fost posibil pentru că toți primarii, toți reprezentanții autorităților locale au fost încurajați să solicite finanațarea la Ministerul Dezvoltării. Este o anomalie,  dincolo  de orice altă explicație, că în perioada în care sunt disponibile sume foarte mari din fonduri europene  pentru dezvoltarea satului românesc, dar și a orașelor și județelor, după cum spuneam, noi să ratăm aceste ocazii să consumăm resurse naționale importante care ar fi la fel de necesare în multe alte domenii…”

Chiar domnilor, de ce nu ieșiți dumneavoastră public să le explicați oamenilor de ce ați procedat așa? Cred că este necesar să le dați explicații  celor care v-au pus în funcții ca să le păziți avutul și nu să-l risipiți după bunul plac,  sau după interesul dumneavoastră politic. Gurile rele spun că  resursele Ministerului Dezvoltării s-au folosit  ca mijloc de plată,  sau răsplată, cum vreți să-i spuneți, pentru dezertarea primarilor din partidele cu al căror ajutor nemijlocit  au ajuns primari. Dezertarea primarilor a fost posibilă odată cu promulgarea celei mai ordinare  Ordonanțe de Urgență postdecembristă, „minunata” ordonanță 55, cu care partidul de guvernământ spera să redevină ceea ce a mai fost cândva,  PARTIDUL STAT. Din informații venite pe surse se pare că Bolintinul a devenit  o a doua Mecca,  unde primarii din comunele giurgiuvene,  în grupuri de câte 10 se duc să le fie iertate păcatele ….

I.C. MANDU« (Previous News)One Comment to Bolitinul, o a doua Mecca …

  1. Mihnea Boerescu-- consilier judetean PNL says:

    Statistic perioada 2008-2012 a fost de departe cea mai prolifica in a atrage bani europeni si a face proiecte pe banii lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *