Binefacerile programului de guvernare produc … primele victime la Giurgiu

Săptămâna trecută, în cadrul ședinței Consiliului Local Giurgiu a fost supus spre dezbatere un punct după ordinea de zi cu privire la modificarea organigramei direcțiilor din subordinea consiliului local, direcții aflate sub directa coordonarea și control  a Primăriei Municipiului Giurgiu.

Dacă ar trebui să ” traducem ” pe înțelesul tuturor modificarea organigramei nu înseamnă altceva decât reducerea numărului de personal de la GSL, DITL și DAS.

Motivul care a dus  la această restructurare de personal a fost explicat de primar cu mai bine de o lună de zile în urmă cu ocazia unei conferințe de presă când a spus că datorită majorărilor salariale ordonate de către guvernul României, fără însă să se țină seama de bugetul primăriilor, în foarte scurt timp urmează să se facă disponibilizări de personal.

Din dorința de a diminua impactul economic asupra bugetului primăriei din cauza creșterilor salariale și de a reduce cât mai mult posibil numărul celor ce vor fi disponibilizați,  primarul Barbu a purtat discuții cu directorii direcțiilor și de comun acord au hotărât ca majorității șefilor de serviciu să li se schimbe încadrarea în șefi de birou și multe alte funcții de șefi și șefuleți să fie desfințate, iar aceștia să rămână dacă doresc doar funcționari în cadrul direcțiilor vizate de restructurare.

În ciuda eforturilor depuse de primar și conducerea direcțiilor, un număr de 24 de persoane urmează să fie disponibilizate. Împotriva acestui proiect de hotărâre au votat consilierii ALDE, iar consilierii PNL s-au abținut. Dar după cum bine știm majoritatea în Consiliul Local Giurgiu este deținută de PSD și  proiectul de hotărâre a trecut.

Cu toate acestea nu am auzit nici un consilier local care să-i atragă atenția primarului cum  că primii care trebuie disponibilizați sunt persoanele care sunt deja ieșite la pensie, indiferent de funcția pe care o ocupă. Aici mă refer la cei care au fost  lucrători în Ministerul de Interne, cei care și-au desfășurat activitatea în cadrul Ministerului Apărării sau  cei care au absolvit cu brio Ștefan Gheorghiu, ale căror pensii depășesc cu mult salariile tinerilor directori de direcții. 

Sunt convins că primarul municipiului Giurgiu nu va mai accepta picior de pensionar în administrația publică locală, știindu-se că dacă nu va face acest lucru îi va dezavantaja  pe tinerii  al căror viitor este mai mult decât incert.

I.C.MANDU« (Previous News)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *