Biblioteca judeţeană “I.A.Basarabescu” lansează o serie de manifestări culturale sub genericul “Primăvara Literară”

Domnul profesor Dan Mucenic, directorul bibliotecii judeţene “I.A.Basarabescu” a ţinut o conferinţă de presă în data de 24 martie prin care a dorit să aducă la cunoştinţa iubitorilor de carte şi frumos manifestările culturale ce vor avea loc în curând la sediul bibliotecii judeţene. Despre acest şirag de nestemate literare domnul profesor a spus: Doresc să ofer prin intermediul dumneavoastră câteva veşti îmbucurătoare iubitorilor de literatură şi carte din Giurgiu.

 

 

DSCF0694DSCF0697 Inaugurăm o serie de manifestări sub genericul “Primăvara Literară” care demarează chiar astăzi prin apariţia “Jurnal de Literatură” revista cu numărul 2, revistă lunară a bibliotecii judeţene care va fi lansată înpreună cu noua ediţie a volumului “Moş Stan” scris de I.A.Basarabescu, o culegere de nuvele şi schiţe pentru copii. Vă anunţ cu bucurie că biblioteca, cu această ocazie  va avea ca musafiri 50 de elevi ai gimnazului I.A.Basarabescu din Ploieşti care doresc să vadă biblioteca care-i poartă numele părintelui spiritual al şcolii lor, prilej cu care le vom dărui câte un volum din această apariţie de ultimă oră, mai ales că este un volum dedicat  în principal copiilor, dar nu numai, pentru că este o carte pe care Basarabescu a scris-o atunci când avea 53 de ani, deci este o apariţie din 1923 care este reeditată abia acum, aşa că sper că ea va aduce cu sine bucuria cititorilor de toate vârstele. Acest eveniment va avea loc vineri 27 martie începând cu ora 12:00. Numai că, înaintea  acestui eveniment se va mai produce un altul şi anume joi 26 martie tot la ora 12:00, în aceeaşi locaţie a bibliotecii judeţene avem bucuria întâlnirii cu câţiva dintre reprezentanţii de seamă ai presei româneşti de ieri, de azi, probabil că şi de mâine. Vom trăi bucuria să-I avem în mijlocul nostru  la o dezbatere , la o şuetă dacă vreţi, cu gazetarii giurgiuveni şi cu toţi iubitorii de presă, cei care vor să înţeleagă faptul că presa înseamnă nu numai informaţie ci şi talent, să-l întâlnim pe scriitorul Neagu Udroiu care urmează să lanseze o carte în trei volume Condeie, Voci, Chipuri, în care rememorează o activitate publicistică de anvergură, domnia sa fiind multă vreme directorul general al Agenţiei Române de Presă. Va veni însoţit de poetul Nicolae Dan Fruntelată, fostul redactor şef al ziarului Scânteiea Tineretului şi al revistei Luceafărul, de publicistul şi scriitorul Ion Andreiţă, autor al foarte multor cărţi reportaj de referinţă şi de publicistul Ovidiu Marian care tocmai şi-a încheiat activitatea de gazetar la biroul de presă al Parlamentului României. În fine, lunea viitoare pe 30 martie, avem satisfacţia ca împreună cu partenerii noştri de la Editura Trei din Bucureşti să prezentăm volumul unei scriitoare şi regiozoare de succes Chris Simion. Probabil că foarte mulţi dintre dumneavoastră o cunoaşteţi.

DSCF0696 Lansarea romanului “40 de zile”  va avea loc la ora 16:00 aici la biblioteca judeţeană, va fi prezentă şi autoarea care va oferi autografe. Vom trăi cu siguranţă un eveniment de marcă având în vedere că romanul ei se numeşte “40 de zile”, a dorit să facă 40 de vizite în 40 de biblioteci judeţene din ţară pentru a-şi lansa cartea, iar noi suntem o parte a acestui turneu pe care scriitoarea îl face prin ţară.  Dacă giurgiuvenilor li s-au interzis alte bucurii, domnul profesor Dan Mucenic vine în sprijinul celor care încă mai cred într-o lume mai bună şi mai frumoasă.            

 

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *