Beianu dispus sa infrunte toata media locala

Ședința Consiliului Județean (CJ) Giurgiu, de miercuri 05 august, spirite încinse, vânzoleală mare. O colegă de breaslă îi șoptește unui alt coleg “ Cred că nu se va ține ședința, nu va avea cvorum. Mai mult ca sigur consilierii PNL nu vor participa”  Spusele colegei mele se adeveresc. Peședintele CJ Vasile Mustățea, iritat realizează o conferință de presă ad-hoc, din care se poate desprinde ideea că proiectele de hotărâri sunt extrem de importante, dar datorită faptului că PNL-iștii refuză să intre în sală,  ședința se suspendă până la noi ordine, deoarece Mustățea este hotărât să-și ia concediul de odihnă, pe care spune că nu l-a efectuat de trei ani. Apuc să-l întreb pe holul instituției, după de trântește cu ușa ce de curând fusese montată la cabinetul său, de ce nu s-au prezentat consilierii PNL la ședință? Îmi răspunde fără să se oprească “ Întrebați-l domne pe Beianu, de ce mă mai întrebați pe mine?” . Ținând cont de ceea ce a apărut publicat în presa locală, legat de comentariile făcute pe această temă de liderii celorlalte partide politice, de trimiterea făcută de către președintele consiliului județean, membru PNL, dacă cumva nu mă înșel, am considerat că este deontologic să avem și punctul de vedere al copreședintelui PNL, legat de acuzațiile care i se aduc. Despre tot ce s-a vorbit și scris în ultimile zile, domnul Beianu a spus:

„Nu sunt surprins de atitudinea unor semnatari de articole comandate, doar dezamăgit. Și dl. Orcan cred că este dezamăgit, în noua conjunctură tinde să devină inutil… 

Revenind la subiect, dacă există macar 1 % temere ca PSD sau Vasile Mustăţea care vor să blocheze proiectul privind gestionarea deșeurilor, atunci eu sunt dispus să înfrunt toată media local și toți comunicatorii pentru a readuce lucrurile la normal. Aproximativ 20 de milioane de euro ar trebui returnați UE, în cazul unui scenariu negru, este tot ce mai trebuie ca să intre în faliment CJ și tot județul odată cu el. Că poate fi vorba despre răutate, ranchiună, inconștienșă, nu contează. Contează doar că acest proiect este deja întârziat și sunt prea puțini cei care înțeleg toate riscurile. Mă bucur că ai mei colegi PNL, consilieri județeni, intră în această selectă categorie. Doar le-am explicat situația reală și au convenit să căutam orice soluție salvatoare. Absența nemotivată a trei consilieri nu a putut fi, din păcate, surmontată. Cu atat mai mult cu cât unul a primit telefon cu o zi înainte de ședință, cu ordin expres să plece la mare. Păcat și de excluderea, pe baza unor documente false, a doamnei consilier Buga, cazul trebuie tratat în aceeași notă. 

Ce nu par să înțeleagă sforarii de ocazie este că, odată pierdut proiectul, toată suma returnata devine PREJUDICIU la bugetul CJ, situație care pune în ipostaze teribil de neplăcute orice “glumeț” care se joacă cu asemenea lucruri. Fară să fac un titlu de glorie din asta, o să mă străduiesc să contribui la finalizarea proiectului, atât cât voi fi lăsat. Nu am avut nevoie să primesc nici un ban pentru muncă, nu pretind nici măcar aplauze. Nu mă descurajează articole denigratoare, dar mă motivează din plin încrederea pe care giurgiuvenii o au în mine. Și pun la bătaie acest atu în fata oricui se laudă că poate fi mai util județului Giurgiu.” A conchis domnul Beianu.

I.C.MANDU

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *