BCR, ING si Alpha Bank nu mai acorda ”Prima Casa”

BCR a scos din oferta sa împrumurile ”Prima Casă”. Nici ING nu mai acordă credite ”Prima Casă”, iar Alpha Bank nu mai dă împrumuturi ”Prima Casă” de câteva săptămâni.

Motivul pentru care cele trei bănci au scos din oferta lor de creditare împrumuturile ”Prima Casă” este că au epuizat plafonul de garanții. 

BCR acordă acum doar credite ipotecare standard în lei, cu avans de 15% şi dobândă fixă de 4,95% pe an în primii cinci ani, aceasta fiind singura ofertă de credite pentru casă de pe site-ul băncii. Oficialii băncii au confirmat, pentru economica.net, că banca nu mai acordă momentan împrumuturi ”Prima Casă”.

Nici ING nu mai acordă credite prin programul “Prima Casă”, după cum anunţă banca chiar pe site. “Fondurile alocate pentru programul “Prima casă” sunt momentan epuizate. Revenim cu detalii cât mai curând” informează ING. Dacă ING avea, prin “Prima Casă”, o ofertă de împrumut cu 5% avans şi 2,78% dobândă, aceasta este acum înlocuită de creditul din oferta standard a bănci. ING oferă credite ipotecare în lei, cu un avans de 15%, pe maximum 35 de ani, şi cu o dobândă variabilă de 3,18% pe an dacă doritorul încheie o asigurare de viaţă în grupul ING.

Nici Alpha Bank nu mai acordă credite prin programul “Prima Casă”. “Fondurile alocate pentru anul 2016 sunt rezervate în totalitate. Nu preluăm cereri noi pentru “Prima Casă”, a transmis operatoarea call-center-ul băncii, potrivit sursei citate. Cine vrea au credit ipotecar de la Alpha Bank trebuie să dispună acum de un avans de 15%.

Sursa dcnews.ro                                                                            


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *