Barbu se descotoroseste de unul dintre oamenii care l-au inventat ca primar

Sunt  unii „oameni” care atunci când efemer ajung în poziții la care nici să viseze nu aveau curajul, dar pe fondul unor situații conjuncturale  au știut să profite, cu alte cuvinte au fost profitorii unei stări de fapt, uită de unde au plecat și preamărirea îi face să creadă  despre ei că sunt ceea ce de fapt nu sunt, adică deștepți. Cel mult  despre astfel de oameni se poate spune că sunt șmecherași, în nici un caz deștepți în adevăratul sens al cuvântului.  Acești paraziți de regulă profită de oamenii de bună credință,  pe care reușesc să-i păcălească  printr-un comportament umil și servil.  Acest comportament  de câine credincios  îl au până când reușesc să-și atingă scopul, ca mai apoi să muște mâna celor care i-au cocoțat în poziții  nemeritate. Un astfel de exemplar avem și noi la Giurgiu în persoana celui pe care de acum pot să-l numesc mai mult decât sigur fostul primar Nicolae Barbu.  

Simțindu-se net  inferior celor cu ajutorul cărora a ajuns cocoțat în fotoliul de primar și teama lui permanentă că ar putea fi pus în inferioritate,  din toate punctele de vedere, datorită nepriceperii sale în ale administrației, primul pe care l-a considerat cu mult mai competent decât el și care ar fi trebuit în mod normal să fi fost primarul ales al giurgiuvenilor,  pericolul numărul unu care-l putea pune într-un con de umbră de unde nu mai putea  ieși  în veci a fost Florian Nicolae. Ca să scape de el s-a folosit de toate tertipurile folosite de farseori (Nota red. Am evitat să folosesc alt termen pe care sunt convins că dumneavoastră l-ați intuit ) ca să-l determine pe Florian Nicolae să plece din PSD. Următorul pe lista lui a fost Alexandru Vladu. Așa că, în ceas de seară a convocat de îndată o ședință a organizației municipale a PSD-ului local, ca să-l excludă din partid pe cel de-al doilea om care l-a inventat  ca și primar.  

Am considerat necesar să-l contactăm pe domnul viceprimar Alexandru Vladu pentru a afla și punctul dumnealui de vedere legat de această situație  care-l privește în mod direct. Cu această ocazie i-am solicitat un interviu în exclusivitate pentru publicația noastră  pe care vi-l vom prezenta integral :

Reporter ( R. ): Domnule viceprimar, care este viitorul dumneavoastră politic  în PSD vis-a-vis de ultimile declarații făcute de primarul municipiului și președintele organizației municipale  PSD Giurgiu ?

Alexandru Vladu ( A.V. ): Am aflat și eu ieri ( 02 Martie ) că domnul primar a discutat și în conferința de presă pe care a ținut-o la primărie în care a spus că va lua măsuri disciplinare împotriva mea, iar aseară a avut loc ședința municipală a PSD în care s-a discutat excluderea mea din partid și din poziția de viceprimar al municipiului. Motivul invocat de către domnul Barbu a fost acela că în presa locală se vehiculează ideea că Vladu va candida pentru fotoliul de primar de la un alt partid și că în plus apar și niște fotografii din care reiese că Vladu a participat la diferite evenimente organizate de alte partide.

  1. : Domnule viceprimar, dumneavoastră ați făcut vreo declarație publică prin care să afirmați că veți părăsi PSD-ul și veți candida pentru funcția de primar din partea unui alt partid ?

A.V. : Nu, nu am făcut nici o declarație publică până în acest moment, referitor la aceste lucruri. Este adevărat că sunt în atenția mai multor partide care doresc să fiu candidatul dumnealor pentru funcția de primar, dar până acum nu am depus adeziune la nici un alt partid. În continuare aștept să văd care sunt pașii pe care îi va face președintele organizației municipale, respectiv domnul Barbu, ca în acest fel să mă pot edifica dacă acțiunea intreprinsă de dumnealui este statutară sau nu. Din câte știu, prin statut mi se conferă dreptul la  apărare, cu toate că din informațiile pe care le dețin se pare că acțiunea intreprinsă  împotriva subsemnatului se desfășoară într-un ritm alert , fără precedent. ( Nota red. Îi reamintim domnului  Vladu că imediat după revenirea „independentului” Barbu în PSD,  președintele organizației municipale la timpul respectiv era doctorul Ladislau Pick care a fost schimbat cu „independentul”  Barbu în secunda doi,  împotriva regulamentului stabilit prin statutul PSD. Așa că… fără alte comentarii) Rămâne de văzut ce se va întâmpla, cert este că în momentul acesta am aflat că sunt deja dat afară din organizația municipală a PSD Giurgiu.

  1. : Există posibilitatea, conform statului PSD să vă apărați împotriva deciziei de care dumneavoastră spuneți că deja a fost luată ?

 A.V. : Este normal că trebuie să te și aperi, dar ca să te aperi trebuie să ai împotriva a ce să te aperi, or eu nu am făcut nimic care să contravină statutului.

  1. : În aceste condiții dumneavoastră acceptați decizia luată de organizația municipală a PSD-ului local ?

 A.V. :  Deocamdată eu sunt vicepreședinte la nivel județean. M-au dat afară de la municipiu, dar nu m-au dat afară de la județ. Cred că și organizația  județeană la un moment dat trebuie să-și pună parafa, pentru că este forul superior municipiului și atunci măcar la județ să fiu chemat și întrebat, sau dacă și județul va hotărî excluderea mea din partid, forul superior care stabilește excluderea sau rămânerea mea în partid este Biroul Politic Național Permanent.

  1. : Este periclitată în acest moment, până la luarea de către PSD a unei decizii finale, poziția dumneavoastră de viceprimar al municipiului Giurgiu?

A.V. :  Am să folosesc un termen pe care îl folosiți dumneavoastră ziariștii și anume, pe surse am aflat că deja miercurea viitoare este ultima  zi în care eu voi activa ca viceprimar .

  1. Intenționați în viitorul apropiat să acționați în instanță o astfel de decizie aberantă zic eu, luată de membrii biroului la comanda președintelui organizației municipale a PSD Giurgiu ?

A.V. Nu pot să vă dau un răspuns acum. Voi analiza foarte atent această situație și voi lua o decizie corectă cred eu, la momentul oportun.

Din informațiaiile noastre venite din surse, mai mult decât sigure, familiile Barbu, Ghiță și cu Vladu se vor întâlni vineri ( 04 martie ) într-o locație din munții noștri seculari cu alți frați în ale masoneriei. Posibil se va încerca ceva asemănător cu o împăcare între frații care s-au certat la succesiune. Rămâne de văzut dacă războiul fraticid va lua sfârșit după acestă întâlnire a fraților masoni.

I.C.MANDU


One Comment to Barbu se descotoroseste de unul dintre oamenii care l-au inventat ca primar

  1. strainu says:

    Nimic nou sub soare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *