Balciul giurgiuvean a atentat din nou la viata unui copil

Din cauza indolenţei şi a nepăsării instituţiilor cu atribut de control şi avizare pentru funcţionarea instalaţiilor din bâlci un alt accident ce ar fi putut avea urmări tragice s-a petrecut duminică, 13 august, în jurul orei 20:30  în bâlciul de la Giurgiu. Bâlci căruia îi putem spune deja BÂLCIUL GROAZEI.

În urmă cu doar o seară  ( 12 august ) o tiribombă s-a rupt punând în pericol viaţa unor copii, pentru ca  în data de 13 august ( zi cu ghinion ) o fetiţă a fost în pericol să-şi piardă viaţa într-o instalaţie artizanală, din sursele noastre am aflat că este şi neautorizată, de Bange Jumping, atunci când sistemul de prindere al unei chingi s-a rupt, iar fetiţa a căzut de la înălţime direct pe pământ. Din informaţiile noastre în acest moment fetiţa se află în afara oricărui pericol …

Cum s-a ajuns aici ? Cum este posibil ca datorită unor indivizi, salariaţi ai unor instituţii al căror rol primordial este acela să ne protejeze, să ne apere de golanii care pentru  bani pun în pericol vieţile copiilor noştri ? Am încercat să găsim câteva răspunsuri pentru dumneavoastră şi am efectuat în acest sens o anchetă jurnalistică. Iată ce am aflat:

În data de 9 august o instituţie de control a dat aviz de funcţionare tuturor instalaţiilor de aşa zis divertisment extrem. După accidentul cu tiribomba aceeaşi instituţie efectuează o inspecţie „inopinantă” şi printr-o notă de control ( nu ştim dacă acesta este termenul exact ) interzice funcţionarea instalaţiei de Bunge Jumping, dar … ATENŢIE !!! Instituţia de control „omite” să-i anunţe pe ceilalţi colaboratori, respectiv poliţia. În  condiţiile date „patronul” repune în funcţiune instalaţia ce ar fi putut să ducă la pierderea unei vieţi omeneşti.  

În această situaţie în care evenimentele nefaste se succed unul după celălalt, cred că instituţiile superioare celor din Giurgiu ar trebui să-i supună unui control pe propriii angajaţi, care se pare că au uitat ce obligaţii au conform fişei postului.

Un prieten drag sufletului meu îmi reproşa că prin acţiunea noastră putem aduce grave prejudicii de imagine tradiţiei giurgiuvene. NU, nu  dragul meu prieten, departe de mine acest gând. Pot să-ţi mărturisesc că nu a fost an de  Sfântă Mărie, în timpul copilăriei mele să nu am sandalele pline de colbul din bâlci, nu a fost an să nu mă dau în comedii, să nu mănânc îngheţată în cornet şi să nu beau bragă rece. Crede-mă că respect tradiţia, pentru că tradiţia, în accepţiunea mea este rădăcina noastră, a acestui popor, acum foarte oropsit, cu pământul scump şi sfânt al ţării noastre. Dar de la tradiţii şi până la riscul pierderii vieţii unor copii nevinovaţi este cale lungă …

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *