Badalau si clanul cumetriilor

Una dintre publicaţiile locale pe care o citesc cu deosebit interes este Jurnal Giurgiuvean. În articolul intitulat: „ Ce şi-a propus  noua conducere a Direcţiei Generale de Asistenţă socială şi Protecţia Copilului Giurgiu„ un nume din cuprinsul articolului  mi-a atras atenţia.  Ciprian Marica numit director general adjunct la Direcţia de Prevenire  şi Marginalizare Socială. Chiar am rămas surprins, întrebându-mă ce caută un fotbalist de talia lui Marica la Giurgiu ? Ulterior mi s-a aprins un beculeţ şi am realizat că de fapt noul director numit nu are nicio legătură cu celebrul fotbalist. Directorul Ciprian Marica este fratele lui Răzvan Marica, ginerele în devenire al senatorului Niculae Bădălău, care la rândul lui este director al Oficiului de Studii Pedologice.

Şi nu sunt singurele angajări sau numiri ce pot fi legate printr-un clan al cumetriilor de numele senatorului Niculae Bădălău. Iată doar câteva exemple în acest sens:

Marian Mina preşedinte al Consiliului Judeţean, finul senatorului Bădălău.

Răzvan Marica director la Oficiul de Studii Pedologice, viitorul ginere al senatorului Niculae Bădălău.

Ciprian Marica director general adjunct la DGASPGC Giurgiu, fratele viitorului ginere al senatorului Bădălău.

Sabina Bădălău fiica senatorului Bădălău, despre care publicaţia Cotidianul.ro spune că este „abonata” companiilor de stat. Actualmente lucrează la Departamentul Protocol al Aeroportului Otopeni după ce în prealabil a fost angajata Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi figurează pe o listă a angajaţilor care ar fi încasat ilegal sporuri salariale de până la 75%,  valoarea acestora, conform Curţii de Conturi,  fiind de 725.000 lei.

Mircea Andrei director la Apele Române, care este finul finului senatorului Bădălău.

Geantă Ionel consilier judeţean, soţia dumnealui director la şcoala generală din Malul Spart, cumnatul senatorului Bădălău.

Cusă George patronul firmei Gecor, care a beneficiat de majoritatea lucrărilor edilitare din judeţ, este naşul lui Gabi Bădălău, fiul senatorului Bădălău.

Despre senatorul Bădălău s-au scris şi poate se vor scrie în continuare multe lucruri. Unele adevărate, altele mai puţin adevărate. Ceea ce am observat în schimb este faptul că senatorul Niculae Bădălău este prezentat de o anumită parte a presei  cu o aură de disident.  Probabil este considerat astfel urmare a ieşirilor publice prin care direct sau voalat  îl loveşte constant sub centură pe Liviu Dragnea. Comportamentul său nu are nici o legătură cu partidul. Atitudinea lui, poziţia lui îndreptată împotriva lui Dragnea nu este nimic altceva decât o răzbunare personală urmare a faptului că i s-au luat „jucăriile” pe care se folosea mai mult în interes personal, „jucării” pe care le-a pierdut odată cu pierderea funcţiei de preşedinte executiv al partidului.

I.C.MANDU


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *