Avertizare meteo

Avertizare meteo. Meteorologii au emis cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ pentru estul țării, până miercuri seară, și un cod galben în centru și o parte din nordul și sudul României, valabil până joi dimineață.

Cod portocaliu de ploi în est       

Avertizarea este valabilă în intervalul 11 octombrie, ora 18 – 12 octombrie, ora 20. Potrivit meteorologilor, în județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Brăila, Buzău, Prahova, Constanţa și Tulcea, precum și în zona de munte aferentă județului Dâmbovița se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 50…60 l/mp şi pe arii restrânse 80…90 l/mp.

Cod galben de ploi în centru, nord și sud

Avertizarea este valabilă în intervalul 11 octombrie, ora 15 – 13 octombrie, ora 10. Potrivit meteorologilor, în intervalul menţionat, temporar va ploua în majoritatea regiunilor. În special în sud-estul, estul și centrul țării, precum și în zonele montane și submontane cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 40…50 l/mp. La munte, îndeosebi în zona Carpaților Orientali și Meridionali, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă.

Vântul va prezenta intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze ce vor depăși la rafală 55…65 km/h cu precădere în regiunile estice şi la munte şi pentru intervale scurte de timp peste 75…80 km/h în zona litoralului, dar şi pe crestele înalte de munte, unde va viscoli ninsoarea.

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *