Avertizare meteo: Canicula, ploi torentiale, vijelii si grindina

Meteorologii au emis o avertizare meteo de caniculă ploi torențiale, vijelii și grindină, valabilă de vineri, de la ora 13, până sâmbătă, la ora 4. 

Meteorologii avertizează că, în intervalul 23 iunie, ora 13 – 24 iunie, ora 4, vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată în Maramureș, Transilvania, Crișana, Banat și Moldova, precum și în zonele de deal și de munte din restul teritoriului, iar în cursul nopții de vineri spre sâmbătă (23/24 iunie), local, și în Dobrogea și Muntenia.

De asemenea, vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăşi local 20 l/mp și pe arii restrânse, îndeosebi în Maramureș, Transilvania și  la munte, 40…50 l/mp.

În după-amiaza zilei de vineri, 23 iunie, în regiunile sud-vestice și sudice, local disconfortul termic va fi ridicat – indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, izolat mai ridicate în sudul Olteniei.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *