Avertisment de la METEO: ploi torentiale, descarcari electrice si vijelii in toata tara

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo pentru sâmbătă și duminică. Ne așteaptă ploi puternice, descărcări electrice și vijelii.  

În intervalul 13 mai, ora 10 – 14 mai, ora 21, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și pe arii mai extinse, pe parcursul zilei de sâmbătă (13 mai) și în noaptea de sâmbătă spre duminică (13/14 mai).

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi local 15…20 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

NOTĂ: În vestul, nordul și centrul țării, manifestările de instabilitate atmosferică se vor semnala începând din seara zilei de vineri (12 mai), dar numai pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp.

Temperaturile maxime se vor încadra între 17-18 grade in nord-vest și 29 de grade la Giurgiu si Calarasi.

Duminica, vremea va fi  instabilă. Local vor mai fi averse și descărcări electrice în centrul, sudul țării și la munte și izolat în rest. Izolat vor mai fi condiții de grindină. Vântul va avea intensificări la munte, în regiunile estice și sud-vestice și izolat în rest. Temperaturile maxime, în scădere față de sâmbătă în estul și sud-estul țării, vor fi cuprinse între 16…17 grade în nordul Moldovei și 26…27 de grade în Oltenia și sudul Munteniei. Dimineața, în zonele joase vor fi condiții de ceață.

               


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *