Au venit americanii cu tancurile. Sa vedem cum ii mai dam afara …

După aproape 27 de ani în care poporul român s-a bătut cu sărăcia, cu frustrarea, cu libertăţile şi drepturile omului existente doar într-o carte, românii pot răsufla uşuraţi. Da, românii  pot spune tare şi răspicat că sunt fericiţi. Evrika ! Au venit americanii. Tataie, Dumnezeu să-l ierte, după doi ani pe front şi trei ani de lagăr rusesc a tot sperat că vor veni americanii. Din  acest considerent, după cum spunea el a refuzat să-i lase pe comunişti să pună pe el ştampila măgarului, altfel spus să se facă membru al Partidului Comunist Român. Dar… a murit cu speranţa. A venit revoluţia, a trecut revoluţia şi americanii nu au venit. Socrul meu, fost deţinut politic, chinuit şi schingiuit în închisorile comuniste nu a mai apucat să se bucure, aşa cum ne bucurăm noi că în sfârşit au venit americanii.

Da, oameni buni, au venit americanii ! Şi nu oricum. Au venit cu scutul de la Deveşelu, cu 500 de tancuri, cu alte 500 de şenilate mai mici şi cu câteva mii de soldaţi. Gata! Cu aceste arme americanii ne vor salva!  Şi cum duşmani declaraţi nu avem, cu siguranţă americanii, în mărinimia lor vor lupta cu armamentul din dotare cu sărăcia noastră, cu sistemul medical în care oamenii mor cu zile, vor lupta cu sistemul de învăţământ care în ultimii ani scoate pe bandă rulantă absolvenţi cu diplomă de facultate submediocrii ( aici este imperios necesar să-mi cer mii de scuze faţă de copiii care cu adevărat merită diplomele pe care le-au obţinut, dar din păcate sunt mult mai mulţi cei care şi-au cumpărat diplomele ), americanii vor pune tancurile să lupte împotriva corupţiei !

Am citit că în urmă cu mai mulţi ani URSS-ul a vrut să invadeze Iugoslavia. Nebunul de Ceauşescu, preşedintele României de atunci a avut curajul să se opună şi nu a permis ca trupele sovietice să calce pe teritoriul ţării noastre. Era ca şi cum David s-ar fi opus lui Goliat. Da … atunci am fost David, acum cred că suntem un fel pui de Iuda care ne-am vândut doar petru câţiva arginţi. Îmi amintesc din cărţile de istorie că noi  suntem de gintă latină, urmare a încrucişărilor dintre femeile dacice şi legionarii romani. Posibil de aici şi numele noastru de români. Mă gândesc oare cum se vor numi copiii rezultaţi din încrucişările dintre românce şi americani,  AMEROMANI ?

Nu ştiu de ce oare Doamnezeu a blestemat poporul român? De vrea Domnezeu să transforme minunata noastră  ţara  într-un teatru de război ?  Nu sunt oare  destul de blestemaţi copiii noştri care  nu au nici o perspectivă privind prin prisma lipsei locurilor de muncă,  iar acolo unde se găsesc locuri de muncă sunt atât de prost plătite că nu se pot întreţine pe ei şi  din acest considerent nu au curajul să-şi întemeieze o familie, nu sunt destul de chinuiţi pentru că nu mai au copilărie maturizându-se mult mai repede decât propriul lor ceas biologic? 

Eu personal îmi doresc să se bucure şi morţii mei de venirea americanilor. Îmi mai doresc să nu am dreptate şi aceste arme şi americani să fi venit la noi doar pentru un antrenament, după care să-şi ia tancurile, blindatele şi să şi le ducă la ei,  în America. Să se joace acolo cu ele, nu la noi în ţară. Noi chiar avem nevoie de americani. Să vină.  Îi aşteptăm cu braţele larg deschise. Dar să vină să investească, să construiască  sau să reabiliteze fabricile deja existente. Să creeze locuri de muncă, pentru că noi românii suntem cei mai buni meseriaşi şi muncim pentru mai puţini bani decât un muncitor american. Aşa da!  Să vină americanii şi nu numai. Pentru că altfel eu cred că americanii ne-au ocupat. Şi nu ştiu zău cum i-am mai putea da afară.

I.C.MANDU 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *