Au facut-o si pe asta! Liderii alesi ai PNL Giurgiu au avut prima conferinta de presa

Azi, 5 mai este o  dată care trebuie trecută în calendar. După războiul dat de PNL-iştii giurgiuveni cu ocazia alegerilor interne, azi a avut loc prima conferinţă de presă cu noii lideri ai organizaţiei  judeţene, respectiv Marin Anton preşedinte, Marian Măroiu prim vicepreşedinte, Noruţ Stănişteanu prim vicepreşedinte şi Costel Dumitru secretar general.

 Marin Anton a spus că: „ … principalul  obiectiv este acela de a reconstrui partidul, iar cel de-al doilea obiectiv major lupta cu PSD-ul”,  care după cum spunea Marin Anton: „… nu trece o săptămână ca aceştia să nu şpriţuiască prin diverse locaţii  în loc să se ocupe de drumurile judeţene care se găsesc într-o stare deplorabilă.”

Marian Măroiu spunea că: „ Avem o misiune destul de grea deoarece organizatoric suntem la pământ … iar reconstrucţia partidului trebuie începută de la zero .Dar … îmi plac provocările. „

Noruţ Stănişteanu crede că a sosit momentul să se facă trecerea de la cuvinte frumoase la acţiune, cu atât mai mult cu cât au lângă ei oameni cu potenţial, referindu-se la primari. Normal, la câţi primari are PNL-ul acum chiar că au potenţial.

Costel Dumitru a declarat că  este adeptul ca să înceapă lucrurile de la zero decât să le cârpească.

Cam acestea au fost pe scurt declaraţiile de presă ale actualilor lideri ai PNL organizaţia judeţeană.  Mă întreb ce i-a putut determina pe aceşti oameni să se înhame la căruţa  PNL-ului  căreia îi lipsesc boii, acei boi care trudesc şi trag să urnească o căruţă  ale cărei roţi sunt  înfrânate pentru că responsabilul de atelaj a uitat să le deblocheze.

Spun acest lucru pentru că toţi cei prezenţi au spus că trebuie să reconstruiască partidul de la zero. Ce să înţelegem de aici că toţi ceilalţi membrii pentru domniile lor nu există şi că dumnealor sunt deţinători adevărului absolut?  Mira-m-aş, pentru că în afară de Marian Măroiu care nu a trecut decât pe la două partide mari şi late, despre Marin Anton şi Noruţ Stănişteanu nu pot spune acelaşi lucru.

Lui Marin Anton şi lui Noruţ Stănişteanu nu cred că există cineva care să le poată reproşa ceva legat de activitatea dumnealor managerială pe care o desfăşoară în cadrul proriilor firme, dar în ceea ce priveşte manageriatul politic ambii sunt deficitari.

Cu toţii ne aducem aminte de situaţia dramatică, asemănătoare cu cea de acum, în care se găsea PNL-ul până să preia frâiele Lucian Iliescu, atunci când, atenţie !!! preşedintele organizaţiei municipale era nimeni altul decât Noruţ Stănişteanu.  Ba mai mult, ca să întărim cumva faptul că nu este un bun manager politic ştim cu toţii că în perioada alegerilor locale a pus  bazele unui partiduleţ de buzunar care s-a dovedit a fi egal cu zero barat.

Marin Anton a mai preluat partide în situaţia PNL-ului de acum şi … le-a lăsat exact aşa cum erau.

Toţi trei au declarat că au nevoie de toţi membrii de partid, că nu-şi doresc ca cineva să părăsească partidul. Numai că atunci când a fost întrebat de subsemnatul dacă intenţionează să retragă sprijinul politic vreunui consilier local sau judeţean, Marin Anton a declarat că nu exclude această situaţie pe care o va discuta în biroul politic judeţean pentru că din informaţiile sale se pare că există consilieri PNL care cochetează cu PSD-ul.

Şi noi  trebuie să luăm de bun acestă declaraţie, ca şi cum nu am şti că învingătorul ia tot, iar cine nu este cu ei este împotriva lor. Cu atât mai mult cu cât sunt unii din actuala echipă care tare-şi mai doresc să devină consilieri …

Personal îmi doresc ca acest partid să redevină un partid puternic, aşa cum era pe vremea lui Lucian Iliescu, dar cred că acest lucru este imposibil  chiar şi cu readucerea în partid a lui  Lucian  Iliescu pe o poziţie de preşedinte al seniorilor liberali în încercarea disperată a actualilor lideri de a crea o falsă imagine, cum  că liderul de necontestat al PNL-ului giurgiuvean a revenit acasă.

Ştiţi stimaţi cititori care este diferenţa între putere şi opoziţie? Puterea are 60% contracte cu statul, în timp ce opoziţia are doar 40%. În rest nu reuşesc să văd mari deosebiri,  în afara celor 20 de procente. În schimb văd foarte multe asemănări la partidele politice din Giurgiu:  la PSD spre exemplu Marian Mina este finul lui Niculae Bădălău, în timp ce la PNL Costel Dumitru este finul lui Marin Anton. Fără comentarii.

I.C.MANDU  


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *