Atentie! NU raspundeti la numarul acesta de telefon! Vezi de ce

Motiv de ingrijorare pentru toti posesorii de telefoane mobile si utilizatorii de internet.

Un nou tip de fraudă face ravagii în România. Esti sunat de o persoan care se da drept operator de telefonie mobila. Îți spune că ceva nu este în regula cu factura ta și te roagă să testezi un cod format din câteva cifre.

Dacă faci acest lucru, îi încarci cartele respectivului cu 300 de euro.

Dacă primiți un mesaj în care vi se spune să apelați numărul 06 07 74 52 41, nu apelaţi în nici un caz acest număr pentru că factura dumneavoastră va fi foarte mare.

Această informaţie, transmisa de Oficiul Central de  Stopare a Terorismului, a fost comunicată în masă.

După un timp escrocii au găsit un alt  sistem pentru utilizarea frauduloasă a mobilelor.. Ei va apelează pe GSM, se prezintă ca fiind „Provider” Orange, Cosmote (sau orice retea in care sunteţi  abonat), vă cer să introduceţi un cod care este 09 # explicându-va că este vorba de o verificarea a  mobilului dumneavoastră.

NU TASTATI IN NICI UN CAZ CODUL INDICAT ȘI  ÎNCHIDEȚI IMEDIAT.

Hoții dispun de dispozitive ce le permit să citească cu acest cod cartela SIM. Nu le rămâne decât să creeze o noua cartelă (sau oricat de multe) cu care vor vorbi în contul tău.

Această fraudă se practică în mod curent şi este, deci, necesar ca această informaţie să fie difuzată rapid unui număr cât mai mare de  persoane.

Dacă aveţi un apel telefonic şi pe mobil se afişează „A C E” nu răspundeţi. Anulaţi apelul. Este un virus care distruge cartela SIM şi distruge mobilul. Aceasta a fost confirmata de Motorola, Sagem si Nokia.

În atenția utilizatorilor  de Internet

Nu deschideţi niciun mesaj care are ataşată o filă numită „Invitaţie”, indiferent cine o  trimite. Este un virus care deschide o Flacără Olimpică. Aceasta „arde” întregul hard disc al computerului dvs.

Acest virus va fi trimis de la cineva care are adresa dvs. de email în lista de contact, de aceea trebuie să trimiteţi acest email tuturor contacţilor.

Dacă primiţi un mail cu denumirea de “invitaţie”, chiar trimis de un prieten, nu-l deschideţi şi scoateţi-l din computer imediat. Acesta este cel mai periculs virus anunţat de CNN; a fost clasificat de Microsoft ca fiind cel mai distructiv virus introdus vreodată in retea. Acest virus a fost descoperit de cateva zile de către McAfee şi încă nu există remediu pentru el.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *