Atentie bugetari guvernul va pregateste ceva …

De curând domnul Eugen Tomac deputat și președinte al PMP a făcut o declarație ce poate fi considerată șocantă în condițiile în care aceasta se va confirma.

 Conform acestei declarații guvernul Ponta, pregătește în mare secret o ordonanță prin care vor fi disponibilizați circa 100.000 de bugetari… Dacă acest lucru se întâmplă, a mai spus domnul Tomac, cerem guvernului să prezinte de urgență detalii. Știm că există un draft în acest sens , numai la Ministerul Educației vor fi minimum 5.000 de salariați care vor fi disponibilizați.

Dacă privim mai atent acestă declarație, realizăm că afirmațiile domnului Tomac sunt pertinente deoarece creșterile salariale, dublarea alocațiilor, scăderea TVA și nu în ultimul rând sumele alocate UAT-urilor  în perioada alegerilor europarlamentare și prezidențiale prin Ministerul Dezvoltării au dus la golirea visteriei. Pentru a nu cădea în plasa în care a căzut predecesorul lor, guvernul Boc, care a fost nevoit să reducă salariile dar nu a făcut disponibilizări, actualii guvernanți se văd puși în fața faptului împlinit, în sensul că nu mai dispun de sursele financiare necesare acoperirii salariilor   aparatului bugetar.

În ajutorul celor afirmate de către domnul Tomac, vine și domnul primar Barbu, care intenționează pe nepusă masă să facă disponibilizări din personalul Poliției Locale Giurgiu, invocând ordonanța 63/2009 care funcționa inclusiv în 2012 când Poliția Locală avea un număr de 66 de angajați, atât cât prevedea legea, numai că domnia sa,  împotriva acelei ordonanțe a mai angajat încă 33 de polițiști.

Vom reveni cu amănunte legate de discuțiile pe care domnul primar le va avea mâine 23 iunie, cu consilierii PSD pe care i-a convocat la o întâlnire, în care urmează să fie discutată disponibilizarea din cadrul Poliției Locale. Se pare că, inclusiv în rândul consilierilor PSD, există voci care nu sunt de acord cu disponibilizarea pe care intenționează primarul Barbu să o facă.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *